2012-2013 sezonunda La Liga'yı 46 golle tamamlayıp kariyerindeki üçüncü 'Altın Ayakkabı' ödülünü alan Lionel Messi, yeşil sahalardaki en büyük rakibi Ronaldo hakkında övgü dolu sözler söyledi. Messi'nin Marca gazetesi ve European Sports Media'nın sorularını cevapladığı röportaj FIFA'nın resmi sitesinde de yer aldı.
Messi, Ronaldo ile ilgili olarak, "Formunun zirvesinde mi bilmiyorum ama her maçta gol atıyor ve hem Real Madrid'e hem de milli takımına katkı sağlıyor. Bunu uzun yıllardır yapıyor ve bu yüzden formunun zirvesinde veya biraz aşağısında olması çok da fark etmiyor" diyerek, Ronaldo'nun ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu söyledi.
Sakatlığı ile ilgili gelen soruyu da cevaplayan Arjantinli dünya yıldızı, "Sakatlığım beni endişelendirmiyor. İnsanların sakatlığım hakkındaki konuşmalarından da etkilenmiyorum. İnsanların hakkımda konuşmalarına alışkanım sadece sakatlığım hakkında değil, iyi şeyler hakkında da konuşuyorlar" dedi.
Takıma yeni yıl ile döneceğini söyleyen Messi, "Takım arkadaşlarıma yardımcı olamadığım için üzgünüm ama iyileşme sürecim iyi geçiyor" ifadelerini kullandı.
Transfer dedikodularına da cevap veren Messi, "Takımların benimle ilgilenmesi beni gururlandırıyor. Çok memnun oluyorum ama benim hayatım Barcelona ile birlikte" şeklinde konuştu.
Dünya Kupası hakkında da konuşan Arjantinli yıldız, "Tüm bireysel ve kulüpler bazındaki kupaları kazandım fakat Dünya Kupası hariç. Dünya Kupası'nı kazanmak benim için bir rüya. Ülkem uzun zamandır bu başarıdan uzak ama ben ve milli takım arkadaşlarımın en büyük amacı, bu kupayı kazanmak ve rüyayı gerçeğe çevirmek" dedi.
Messi, Dünya Kupası'nda Arjantin'in en büyük rakipleri olarak da ev sahibi Brezilya, Almanya ve İspanya'yı gördüğünü söyledi. Ayrıca her zaman sürpriz bir takımın da çıkabileceğini belirtti.
"Şampiyonlar Ligi’nde Barcelona'ya rakip olarak kimi görüyorsun? sorusuna da Messi, "Bayern Münih ve Real Madrid" yanıtını verdi. SS(GH/FG)