Messi'nin başı vergi derdinden bir türlü kurtulmuyor. Geçen yıl neredeyse hapis cezasıyla karşı karşıya kaldığı ve sonrasında uzlaşma sağlanan vergi borcundan sonra, yeniden İspanyol maliyesi ile başı belaya girdi.

Dünyanın en çok kazanan oyuncularından olan Arjantinli yıldızın bu gidişle banka hesabı epeyce hafifleyecek. İspanyol maliyesinin bir yıldır merceği altında olan Messi'nin hesaplarının incelenmesini bittiğinde, yıldız futbolcunun fazileriyle birlikte 35 ila 41 milyon auro arasında vergi cezası ödeyeceği konuşuluyor.

Messi'nin menejerlik işlerinin yanında mali işlerini de yöneten babası Jorge Messi, geçen ağustos ayında 5 milyon euro ceza ödemişti. Messi ve babası 2007-2009 yılları arasında imaj haklarından elde ettiği gelirlerde 4,1 milyon euroluk vergi kaçırmakla itham edilmiş sonra babası faiziyle ödeme yaparak "borcu" kapatmıştı. Hatırlanacağı üzere Messi'nin THY ile reklam anlaşması olmasına rağmen 2020 olimpiyat şehirleri seçimlerinde süpriz bir şekilde istanbul yerine diğer aday şehir Madrid'i desteklemişti. O dönem Arjantin basınında çıkan haberlerde, Messi'nin prens Felipe'den aldığı söz üzerine Madrid bayrağıyla poz verdiği yazılmıstı.

CANAN KAYA, BUENOS AİRES /