ÖZEL Tarsus Amerikan Koleji'nin düzenlediği tenis turnuvasında derece alanlara ödülleri verildi.
Mersin Tenis Kulübü kortlarında düzenlenen İkinci 125 Yıl Mersin Tenis Turnuvası, kıyasıya mücadelelere sahne oldu. 15 Nisan'da eleme maçlarıyla başlayan turnuvada 220 sporcu, 13 kategoride yarıştı.
Ödül töreni öncesinde konuşan Mersin Tenis Kulübü Başkanı Birol Gelbul, bu tür organizasyonlar ile tenis sporunun daha hızlı aşama kaydedeceğini ifade ederken, "Heyecanlı karşılaşmalar izledik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
15 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında oynanan maçların sonuçlarına göre, 13+ Erkeklerde Cengiz Tan birinci olurken, Erhan Yıldız ikinciliği elde etti. 35+ Erkekler B kategorisinde Hüdaverdi Savcı birinci, İlkay Karatüzün ikinci, 35+ Erkekler A kategorisinde ise Özden Gölge birinci, Haluk Gürcüoğlu ikinciliği elde etti. 35+Erkekler Master'da karşı karşıya gelen Aykut tekin, rakibi Halit Peçinkaya'yı yenerek birinciliği elde etti.
45+Erkekler B kategorisinde Şeref Çancı birinci, Nuri Karabulut ikinci, 45+A kategorisinde Ümit Atik birinci, Sinan Derya ikinci, 45+Master'da ise Halit Peçinkaya birinci, Aykut Tekin ikinci oldu.
Teşvik erkeklerde Mehmet Özer ipi göğüslerken, Rüştü Özer ikinci oldu. 35+Bayan B kategorisinde Semra Aydın, rakibi Gonca Derya'yı yenerek birinciliği elde etti. Renkli görüntülere sahne olan 35+Bayan Master kategorisinde ise Şenay Pelit birinci, Aslı Engin ikinci oldu.
Çift erkeklerde ter döken Cengiz Tan ile Erhan Yıldız ikilisi, rakipleri Hakan Yalçınkale ve M. Ali Elibol çiftini yenerek birincilik kürsüsüne çıktı. Turnuvanın son karşılaşması olan Karışık Çiftlerde Şenay Pelit ile Hakan Yalçınkale ikilisi, Aslı Engin ve Erhan Yıldız ikilisini yenerek birincilik kupasını kaldıran isimler oldu.
Kupa töreninde dereceye giren isimlere kupaları takdim edildi. Kupa töreninin son kısmında ise Mersin Tenis Kulübü Başkanı Birol Gelbul, Lina Nasif'e onur üyeliği belgesini verdi.

İM(AP/AÖ) FOTOĞRAF