PTT 1'nci Lig'de sahasında karşılaştığı Orduspor'u yenerek zirve yarışından kopmayan Mersin İdmanyurdu'nun Başkanı Ali Kahramanlı, güçlü bir yönetim arayışı içinde olduklarını söyledi.
Şubat ayın başlarında yapılacak olağanüstü genel kurul yönetim oluşturma çabası içinde olduklarını belirten Başkan Kahramanlı, "Amacımız, bu takımın yükünü sırtlayacak güçlü bir yönetimin iş başına gelmesi. Olağanüstü genel kurula gidişimizin ana sebebi de güçlü bir yönetim oluşturmaktır. Göreve gelecek yönetim, takımın sezon sonuna kadar yükünü çekecek, tesisleşme ve alt yapı sorununa çözüm getirebilecek bir yönetim olmalıdır" dedi.
Güçlü bir yönetimin oluşturulması için başta Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Ticaret Borsası, Deniz Ticaret Odası, Liman ve diğer büyük sanayi kuruluşlarının desteklerine kesin ihtiyaçları bulunduğunu da vurgulayan Başkan Kahramanlı, "Bu zor günleri ancak birlik ve beraberlik ruhunun oluşturulmasıyla aşabiliriz" diye konuştu.
BU FIRSAT KAÇMAMALI
Takımının ligde elde ettiği başarının küçümsenmemesi gerektiğinin altını çizen Başkan Kahramanlı, "kulübün büyük borcu nedeniyle kimsenin yönetime yanaşmadığı şeklindeki eleştiriler" konusunda ise şunları söyledi:
"Yönetime gelecek olan yönetimin öncelikli görevi, takımın sorunsuz bir şekilde ligi tamamlamasını sağlamaktır. Bunun için de yaklaşık 6 milyona ihtiyacımız var. Ben şu anda alacağımı istemiyorum. Kulübün borcu kimsenin gözünü korkutmasın. Şu anda acil olarak futbolcuların maç başı ve primlerinin sorunsuz ödenmesinin sağlanması ilk önceliğimizdir. Bunun için de göreve gelecek yönetim 5-6 milyon bir kaynak bulursa sezonu sorunsuz tamamlamış oluruz."
LAWAL HATA YAPTI
İlk yarının bitiminden sonra takımın Antalya kampı öncesi alacaklarının ödenmesi konusunda verdiği sözü yerine getirdiğini de ifade eden Başkan Kahramanlı, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"2.5 milyonu bulan alacakları, büyük sıkıntılara rağmen ödeyerek sözümüzü yerine getirip, takımın sorunsuz hazırlık yapmasına olanak sağladık. Ancak, Lawal alacaklarının tümü ödenmesine rağmen hatalı bir işe girişerek sözleşmesini tek taraflı feshetti. Şu anda Lawal'a sadece ocak ayı maaş borcumuz vardır. Gecikmiş bir borcumuz yok. Son derece hatalı bir iş yapınca hukuki süreç başladı. Böyle giderse boşta kalıp büyük ceza ödeyecek. Bir süre önce menajeri gelerek, 500 bin Euro karşılığında sözleşmeyi iki taraflı fesh etmemiz yönünde teklifte bulundu. Ancak, biz bunu kabul etmedik. Eğer yaptığı hatadan dönüp takıma gelirse hocamızın da vereceği rapor doğrultusunda konuyu yeniden değerlendiririz. Lawal'ın elini çabuk tutup kararı vermesi gerekiyor." AŞ(AP/AÖ) FOTOĞRAF