MERSİN İdmanyurdu'nun PTT 1'nci Lig play off yarı final rövanş maçında Orduspor'u deplasmanda 1-0 yenerek finale yükselmesiyle birlikte kırmızı lacivertli taraftarlar, finale kalmanın sevinciyle cadde ve sokaklara döküldü.
Karşılaşmanın bitmesiyle birikte meşaleler yakarak konvoy oluşturan taraftarlar, cadde ve sokaklarda sevinç gösterilerinde bulundular. Mersin İdmanyurdu Başkanı Ali Kahramanlı, başta teknik heyet olmak üzere tüm takımı yürekten kutladığını belirtti, şöyle dedi:
"Hakikaten muhteşem bir tabloydu. Futbolcularımız son saniyeye kadar maçı bırakmadılar. Tümünü yürekten kutluyorum. Mutlu sona ulaşmamıza sayılı günler kaldı. El, ele gönül gönüle vererek Süper Lig'e çıkacağız. Bundan hiç kuşkum yok, teknik heyet ve futbolcularımıza güvenimiz sonsuz."
"SARAÇOĞLU'NU İNLETECEĞİZ"
Başkan Kahramanlı, pazar günü İstanbul'da Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda saat 17.30'da Samsunspor'la oynayacakları final maçına taraftarların götürülmesi için çalışma yaptıklarını da dile getirirken de şöyle konuştu:
"Bu konuda sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu ve Büyükşehir Belediyle Başkanımız Burhanettin Kocamaz ile görüşeceğim. Pazar günü taraftarımızın İstanbul'a götürülmesi noktasında ne yapılacağını masaya yatıracağız. Pazar günü Şükrü Saraçoğlu'nu inletmemiz gerekir."
ŞAMPİYONLUK PRİMİ 200 BİN
Başkan Kahramanlı, futbolcuların 2.5 milyon lirayı bulan alacaklarının yüzde 90'ının ödendiğini, geriye kalan bölümün de ödenmesi için çaba harcadıklarını da vurguladı. Kahramanlı, 200'er bin TL olan Süper Lig şampiyonluk priminin daha da artırılmasına yönelik bir çaba içerisinde de olduklarını sözlerine eklerken de şunları söyledi:
"Bu konuda bize ne düşerse bizde onu yapacağız. Birlik ve beraberlik içinde omuz, omuza olmamız gerekir. Bu şehir buna inanmış durumdadır. Bize şampiyonluğu yaşatacak olan bu çocuklarımızı bağrımıza basarak en iyi şekilde ödüllendirmemiz bizim temel görevimizdir."
BAŞKAN KOCAMAZ KUTLADI
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Orduspor'u deplasmanda 1-0 yenerek PTT 1'nci Lig'de Play-Off finaline kalan Mersin İdmanyurdu yönetimini ve futbolcularını tebrik etti, takımın Süper Lige çıkacağına inandığını söyledi.
MERSİN'DE KAMP
Bugün öğleden sonra kentte gelen kırmızı lacivertliler, Mersin Hilton SA Oteli'nde yeniden kampa girdi. Kırmızı siyahlılar Samsunspor maçının hazırlık çalışmalarını kentte yaparak, cumartesi günü İstanbul'a gidecekler.

Mİ(AP/AÖ) FOTOĞRAF