Ali Ekber ŞEN/MERSİN,()- Teknik direktörÜ Yılmaz Vural ile çıktığı 2 maçı da kazanan Mersin İdmanyurdu, PTT 1'inci Ligi'nde zirve yarışını sürdürdü.
Yılmaz Vural, ligin altında ve üstünde bütün takımların mücadele içinde olduğunu belirterek kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. PTT 1'inci Lig'in en iyi takımlarından biriyle oynadıklarını vurgulayan Yılmaz Vural, "Evimizdeki ilk maçta berabere kalmıştık. Sonuç olarak burada ayağa oynayan, top oynamaya çalışan, yetenekli oyuncuları bulunan, fakat konumu itibariyle ligde iyi durumda olmayan bir takımla oynadık. Artık bu ligde her takımın oynadığı maçlar zor oluyor. Kimi alttan çıkmaya uğraşıyor. Kimi ilk 6’ya girmeye çalışıyor. Biz 10 maçı kazanırsak, rakiplerimiz de kaybederse ilk ikiden çıkmamız mümkün. O yüzden sistem olarak her şeyi değiştirdik. Beraberlik dahi bizim için başarı olmaz. Dirençli bir takım vardı karşımızda. Attığımız golün akabinde gol yememiz onları morallendirdi. Sonuç olarak 2-1 galibiz. Futbolcularımı yürekten kutluyorum."
ÖNEMLİ BİR SÜRECE GİRDİK
Boluspor deplasmanında elde edilen galibiyetin büyük önemi bulunduğunu belirten Başkan Ali Kahramanlı ise şunları söyledi:
"Takımımız son iki haftada elde ettiği 6 puanla şehirle bütünleşti. Mersin İdmanyurdu'nun yeniden Süper Lig'e çıkacağına herkesin inandığını görüyoruz. Kalan 8 haftayı da en iyi şekilde değerlendireceğimize inanıyoruz. Bu önemli maçta bize 3 puan kazandıran gerek teknik heyet ve gerekse tüm futbolcularımızı yürekten kutluyorum. Tümü de üstün bir görev anlayışı içinde davranarak önemli bir galibiyet elde ettiler. Şimdi hedefimiz geride kalan maçlarımızı kazanmaktır. Bu süreçte şehrin ayağa kalkması, tüm kesimlerin yanımızda olması gerekiyor. Bu hafta Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile 25 bin kişilik yeni stadtımızda oynayacağız. Yeni stadın ayrı bir hava getireceğine inanıyorum. Bu stattaki maça tüm taraftarlarımızı davet ediyorum. Stadı doldurup takıma destek olmalıyız."

AŞ(AP/AÖ) FOTOĞRAF