MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Spor Toto Süper Lig'e yükselen Mersin İdmanyurdu'na, tesis müjdesi verdi.
Mersin İdmanyurdu'nun tesis sorununun bugüne kadar çözüme kavuşmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirten Kocamaz, problemin sadece belediyenin ya da Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı'nın sorunu olmadığına dikkati çekerken şunları söyledi:
"Çözümü hep birlikte üretmemiz lazım. Benim bugüne kadar gördüğüm bu işi herkes konuşuyor ama taşın altına elinizi koyun, dediğimiz zaman herkes sırtını dönüp kaçıyor. İşadamlarında ben böyle bir durum gördüm. Onlara da her yerde olduğu gibi buradan bir kez daha çağrı yapmak istiyorum. Mersin'de kazanıyorlarsa Mersin'e de harcayacaklar. Çünkü bu kentin insanı onların zahmetini çekiyor onlara ekonomik olarak destek sağlıyor. O zaman bu kente de bu kentin değerlerine de işadamları sahip çıkacak."
Başkan Kocamaz, çok kısa bir dönemde Mersin İdmanyurdu'na tesisleri tamamlayıp teslim edeceklerini belirtirken şöyle dedi:
"Serbest Bölgesi, limanı, Organize Sanayi Bölgesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Deniz Ticaret Odası, Mersin Borsası, ticari kapasitesi ile buradan kazanıp ekmek yiyen insanlarımız mutlaka bu işe el vermesi gerekiyor. Tabi yerel yönetimler olarak bizde üzerimize düşen görevi yapacağız."
KAHRAMANLI BELLİ DEĞİL
Öte yandan Mersin İdmanyurdu'nun yükünü Süper Lig'de taşıyabilecek güçlü bir yönetimin iş başına getirilmesine yönelik çalışmalar sürüyor. Şubat ayında yapılan genel kurulda "Şampiyon olalım ya da olmayalım, ben bundan sonra yokum" diyen Başkan Ali Kahramanlı'nın, yeniden aday olup olmayacağı ise henüz netlik kazanmadı. Bu arada teknik direktör arayışı konusunda da çalışmalar sürüyor.

AŞ(AP/AÖ) FOTOĞRAF