GEÇEN yıl Mersin'de düzenlenen 17'nci Akdeniz Oyunları için 65 milyon TL'ye malolan 25 bin kişilik Mersin Stadı'nın kötü zemini, Beşiktaş maçının oynanmasını tehlikeye sokarken Mersin İdmanyurdu teknik direktör Rıza Çalımbay, "Maçı gerekirse İstanbul'da bile oynarız" dedi.
"2 FUTBOLCUMUZ SAKATLANDI"
Rıza Çalımbay, cumartesi akşamı oynayacakları Beşiktaş maçı öncesi bozuk zemini şaşkınlık aratan Mersin Stadyumu'nda basın toplantısı düzenledi. Sahanın zemini bozuk olduğu için Adanaspor maçında 2 oyuncusu Eren ve Adem Güven'in çime takılarak sakatlandığını dile getiren Rıza Çalımbay, şunları söyledi:
"BÖYLE ZEMİNDE OYNANMASI MÜMKÜN DEĞİL"
"Sahayı öyle görünce çok üzüldük. Sahanın çok iyi olduğu söylenmişti, ama zeminin kötü olduğunu bilseydik, burada hazırlık maçı oynamazdık. Böyle bir zeminde futbol oynanması mümkün değil. Zemin düzenleme çalışmaları büyük titizlikle sürüyor. Bir iki gün bekleyip ona göre sağlıklı bir karar vereceğiz. Gerekirse ilk maçımızı İstanbul'da dahi oynarız. Bu saha, bizim için çok önemli. Bir maç oynayıp sahayı kaybedeceğimize oynamayıp sahayı kazanmak bence çok daha önemli. Sahayı yakından incelediğimde maç oynanmayacak gibi görünüyor. İnşallah yetişir ama yetişmezse de oynamak zorunda kalırsak iyi bir sahada oynayacağımızı zannetmiyorum. Sahada çalışan uzmanlar, (Yüzde 80 tamam) diyorlar. Benim de isteğim ilk maçımızı taraftarlarımız önünde oynamak. İnşallah öyle olur. Olmazsa futbolcularımın sakatlanacağına ilk maçımızı dışarıda oynarız."
Rıza Çalımbay, Beşiktaş maçı hazırlıklarının yoğun bir tempoda sürdüğünü, güçlü rakipleri önünde iyi bir futbol sergileyerek sahadan puan ya da puanlarla ayrılmak arzusunda olduklarını söyledi.

FOTOĞRAF