Mustafa İNSAN- Mustafa ERCAN/MERSİN ()- PTT 1. Lig’in 29. hafta maçında Mersin İdmanyurdu, sahasında konuk ettiği Adana Demirspor'u 2-0 mağlup etti.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Yılmaz Vural, teknik direktörlükten ayrılan Hakan Kutlu'ya emeklerinden dolayı teşekkür etti. İlk maçında takımın oyununda memnun kaldığını belirten Vural, "İlk yarı 3-4 tane pozisyonumuz var, bir de gol bulduk. İkinci yarı da 3 pozisyonumuz var ve yine bir golümüz var. Ayrıca kaçan bir penaltımız var. İyi oynadığımızı düşünüyorum. Bir maçta 7 pozisyon bulmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Sahanın her yerinde basan ve mücadelen eden bir takım görüntüsündeydik. 5 günden beri buradayım ve bir maç yaptık. 5 antrenman, 5 toplantı yaptık. Futbolcularımız anlatılan teoriyi çok az pratik yapmamıza rağmen bugün sahada en iyi şekilde uyguladılar" diye konuştu.

Futbolda mazeretin olmadığını belirten Vural, "Savaşın içine girdik. Isınmış bir ortamdayız. Son 9 maçımız. Hem seyircimizin hem oyuncumuzun hem de yöneticilerimizin bu maçla birlikte hareketlenmesi bizim hoşumuza gitti. 9 maçımızı kazanırız diye düşünüyorum. Buna inanıyorum. Bu kadar kısa bir sürede bir şeyler yaptıklarını görmek bizi baya bir umutlandırdı. Bizim hedefimizde 10'da 10 yapmaktı. Ancak taraftarlarımızın biraz daha dikkatli olması gerekiyor. Dünyanın en büyük takımları da yenilebiliyor. Ancak taraftarın hemen küfür veya kötü tezahürat etmemesi gerekiyor. Biz seyirciler için oynuyoruz. Onlarda takımı motive edici, ateşleyici tezahüratlar yapmalı diye düşünüyorum. Lütfen biraz daha dikkatli olsunlar. Bizim taraftarımıza küfür yakışmıyor" dedi.

Bu arada Maçın bitimiyle birlikte taraftarlar, galibiyeti kutlamak üzere futbolcuları yanlarına çağırdı. Ancak Mehmet Yıldız ve Ahmet Şahin olmak üzere birçok futbolcu bu oluşuma yanaşmadı. Taraftarların yanına gitmeyi reddeden futbolcular taraftarın yoğun tepkisini topladı. Futblocular tekrar soyunma odasından çıkarak sahada kısa süreli ter idmanı yaptı. Futbolcular galibiyet sevincini taraftarlarıyla paylaşmayarak tekrar soyunma odasına doğru giderken kaleci Ahmet ile kaptan Ali Tandoğan arasında kısa süreli tartışma yaşadı. Bu arada yaşanan olaya birebir şahit olan Teknik Direktör Yılmaz Vural'ın da futbolculara "Yemin ederim istifa ederim. Bu yaptığınız ayıptır. Bana böyle mi hoş geldin diyorsunuz?" şeklinde azarlama ve serzenişte bulunduğu öğrenildi.

Vural, daha sonra tribüne gelerek taraftarlarla kısa süreli bir konuşma yaparak, sakin olmalarını ve zorlu bir viraja girdiklerini hiç yakışıksız ve tatsız olayların olmasını istemediğini söyledi.

Adana Demirspor Teknik Direktörü Ercan Albay, Adana Demirspor ve Mersin İdmanyurdu'nun güçlü takımlar olduğunu belirterek, "Kendi aralarında oynadığı maçlar da çok değerli oluyor. Bizim kötü bir gidişatımız vardı ve bunun önüne geçmek istiyorduk ancak müsabakayı kaybettik. Kazanan Mersin oldu. Mersin'i tebrik ediyorum. Ümit ediyoruz ki şampiyon olurlar. Bizde takım ve puan olarak orta sıralarda olmamıza rağmen sıkıntılı durumdayız. Bir an önce bu durumdan kurtularak çıkışa geçmeliyiz. Çalışmalarımızı birliktelik içinde yaptığımız zaman hızlı bir şekilde yukarılara çıkacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Mİ (AP/SSA) (FOTOĞRAF)