SPOR Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu, kuruluşunun 89'ncu yılını kutladı.
Mersin İdmanyurdu'nun kuruluşunun 89'ncu yıl dönümü nedeni ile Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törende, Kulüp Başkan Yardımcısı Senan İdin, kulüp yöneticileri ile alt yapı sporcuları hazır bulunurken, kent protokolünden hiç kimsenin katılmaması dikkat çekti.
Törende konuşan Kulüp Başkan Yardımcısı Senan İdin, Türk futbol tarihinin köklü kulüplerinden olan Mersin İdmanyurdu'nun 89'ncü yılını kutladığını belirterek, "16 Ağustos 1925 yılında 89 yıl önce İbrahim Yekta ve arkadaşları tarafından bize armağan edilen bu kulübün öncelikle 89'ncü yılını kutluyoruz. Umarız bundan sonra daha başarılı, daha coşkulu ve daha güzel uzunca 89'ncü yıllar bizi bekliyor. Bizimde görevimiz kulübü geleceğe, genç nesillere taşımak olacaktır. Biz bu anlamda kurucularımıza minnettarız, kendilerini saygı ile anıyoruz" dedi.
Bir gazetecinin kulüp durumunu sorması üzerine İdin, "Muhtemelen kulübü takip ediyorsunuz. Pazartesi günü güzel bir transfer yapacağız. Bununla ilgili detayları o gün başkanımız ya da bizler detaylı bir şekilde açıklayacağız. Bu nedenle bu günümüzü kutlamaya ayırıyoruz. 89 yıl dile kolay, bu anlamda bizde bu sorumluluğun bilincindeyiz ve bunu taşımaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Törene kent protokolünden kimsenin katılmamasının sorulması üzerine İdin, şu cevabı verdi:
"Rahmetli İbrahim Yekta, Mersin'in sıcağında yanlış bir zamanda kulübü kurmuş. 16 Ağustos Mersin için çok sıcak bir tarihtir. İnşallah bundan sonra daha iyi kutlamalar yapacağız. Bu sadece bir çelenk bırakma seremonisidir. Bunu daha farklı bir ambiyansa, bir eğlenceye dönüştürmek daha iyi olur. Bu anlamda katılımı da artırabiliriz. Böyle bir çalışma planımızda var. Katılımın olmadığı doğrudur. Mersin İdmanyurdu aşkı, hiç bir sıcağı, mazereti kabul etmemesi geriyor ama gerçekten çok sıcak" 
Konuşmanın ardından saygı duruşunda bulunularak ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Başkan Yardımcısı Senan İdin, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasının ardından gönün anısına fotoğraf çekildi.

FOTOĞRAFLI