Dev maça damgasını vuran Felipe Melo'nun yaptığı hareket sonrası ceza alıp almayacağı hala tartışılmaya devam ediyor.

Brezilyalı oyuncunun hakemin görüş alanı içerisinde olduğu için Disiplin Kurulu'na sevk edilmesinin söz konusu olmadığı bildirildi.

Türkiye Futbol Federasyonu bugüne kadar yaptığı uygulamalarda; hakemlerin görüş alanı içerisinde yapılan çirkin ve sportmenliğe aykırı eylemlere, görüntülere dayanarak ceza verilmediğini hatırlattı.

Hakemlerin görüş alanları içerisinde olup da daha sonra görüntüler izlenerek hiçbir futbolcunun Disiplin Kurulu'na sevk edilmediği ve cezalandırılmadığı bildirildi.

2009'da Emre Belözoğlu'nun Kayserispor maçında Cangele'ye yönelik 'boğaz kesme' hareketi sonrası Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi ve cezalandırılması ise yapılan eylemin hakemlerin görüş alanı içerisinde olmaması olarak gösterildi.

Melo'nun Emre Belözoğlu'nun kırmızı kart gördüğü pozisyon sonrası dilini çıkarması 4. hakem Adil Sinem tarafından çok net bir şekilde görüldüğü ekranlara yansıdı.

Melo'nun daha sonra kaleci Volkan Demirel'e yönelik 'işaret ve başparmağını birleştirerek' yapmış olduğu çirkin hareket de 5. hakem tarafından görülmesine rağmen; hakemler bu hareketi de cezalandırmadı...

Bu doğrultuda; olayı değerlendiren TFF'nin, raporlarda ne yazırlırsa yazılsın Melo'nun Disiplin Kurulu'na sevkinin mümkün olmayacağı vurgulandı.