Fenerbahçe’nin orta sahadaki yıldızı Mehmet Topal’ın yeni adresi büyük ölçüde netleşti. Mayıs ayında sözleşmesi sona erecek olan milli futbolcu, kariyerini İngiltere’de sürdürmeye hazırlanıyor.


Sezon başı tecrübeli futbolcuyu iki kez isteyen Tottenham Kulübü, bu kez Mehmet Topal’ı bonservis bedeli olmadan kadrosuna katacak. Uzun süredir Fenerbahçe’den görüşme daveti bekleyen ancak bir türlü masaya oturamayan yıldız futbolcu için Londra ekibi yeniden devreye girdi. Uzun bir süredir Mehmet Topal’ı listesinde tutan İngilizler, milli futbolcunun kapısını bir kez daha çaldı. Sarı-lacivertli oyuncu yapılan teklifi prensipte kabul etti. Mehmet Topal kesin kararını vermek için dört yıl formasını giydiği Fenerbahçe ile yapacağı görüşmeyi bekleyecek. Sarı-lacivertli kulüple anlaşamaması durumunda gelecek sezon Tottenham forması giyecek.

YENİ DEĞİL

Tottenham’ın Mehmet Topal için ısrarı yeni değil. Sezon başı milli futbolcu için 6 milyon euroluk teklifte bulunan ancak sarı-lacivertli yönetim tarafından geri çevrilen İngilizler, Mehmet Topal’dan yine de vazgeçmemişti. Ligin ilk haftalarında yedek kalan Mehmet Topal’ın bu durumu sonrası Tottenham kulübü teklifini yinelese de tecrübeli futbolcunun takımdan ayrılmasına izin verilmemişti.

İki kez kapıdan dönen İngiliz ekibi artık Fenerbahçe ile Mehmet Topal arasındaki görüşmeye kilitlendi. Bu görüşmenin ardından Tottenham, milli futbolcuyu kadrosuna katacak.

AİLESİ İSTİYOR

Daha önce Valencia forması giyen 30 yaşındaki başarılı futbolcu kariyerinin son dönemine girerken bu sezon Premier Lig’de ikinci sırada bulunan ve şampiyonluk mücadelesi veren Tottenham’a gitmeyi çok istiyor. Mehmet Topal’ın ailesinin de Londra’da yaşamaya sıcak baktığı ifade edildi.

FENER’LE ZOR

Fenerbahçe’den yıllık 2 milyon euro garanti ücret ve maç başı 10 bin dolar alan milli futbolcu, yaşı gereği yapacağı bu son kontratında en iyi ücrete imza atmak istiyor. Ancak takımın şampiyon olamaması durumunda Mehmet Topal’ın beklentilerinin karşılanması oldukça zor gözüküyor. Bu sebeple de mali açıdan Tottenham’ın teklifinin Fenerbahçe’den daha iyi olması bekleniyor.

3 KUPA KAZANDI

Fenerbahçe’de 2012 yılından beri forma giyen Mehmet Topal, 3 kupa kazandı. Topal, 2012-13 sezonunda Türkiye Kupası, 2013-14 sezonunda lig şampiyonluğu ve 2014-15 sezonunda Süper Kupa’yı kaldırdı.