Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, Fatih Terim'e yönelik önemli eleştirilerde bulundu. Terim, Ukrayna ile 2-2'lik beraberlikle tamamlanan maçın ardından, Arda Turan'ın kadroya alınmamasıyla ortaya çıkan gündemin oyuncularını etkilediğini savunmuştu. Demirkol, yazısında bu argümana karşı çıktı.

Metinde şu ifadeler yer alıyor:
"HERKES TOPTAN BAHSEDERKEN KONUYU KİM ALEVLENDİRİYOR?"
"Her maç öncesi "Arkadaşlar maç varken neleri konuşuyoruz neleri soruyorsunuz?" diye soran Terim'e, maç sonunda Evren Göz, "İlk yarıda plan neydi? Neyi yapamadık?" diye sordu. Haklı, doğru ve cevabı merak edilen ve sadece maçla ilgili soruya: "Oyuncularımız maç öncesi konuşulanlardan çok etkilenmiş" diyorken futbolun dışına kim çıkmış oluyor? Herkes topu konuşmaya çalışırken konuyu yeniden kim alevlendiriyor?
"TERİM'İN MOTİVASYON UZMANI OLDUĞU FİKRİ YANLIŞ OLMUYOR MU?"
Ve asıl önemlisi oyuncu bundan nasıl etkileniyor? Arda çağrılmadığı ve tartışma konusu olduğu zaman onun yerine oynayan Emre Mor hangi mantıkla kötü etkileniyor? Ya da Cenk? Burak çağırılmıyorsa Cenk ekstra istekli olmaz mı? Bu sorgulandığında daha da fazla hırslanması gerekmez mi? Bir oyuncunun, ondan daha iyi olduğu düşünülen bir futbolcuya tercih edildiğinde yükselmesi gerekmez mi? Evren'in sorusuna verilen cevap, öncelikle sorunun cevabı değil. Ve daha önemlisi mantıksız. Bu mantıksızlığa rağmen hâlâ bu moral bozulması oluyorsa Terim'in bir motivasyon uzmanı olduğu fikri toptan yanlış olmuyor mu?"
"FATİH HOCA KONUYU FUTBOL DIŞI NOKTALARA GETİRİYOR"
Hocanın geniş bir cephenin saldırısı altında olduğu doğru. Sözleşmenin sızdırılması bir rezalet. Ancak futbol konuşmak isteyen, maçı soran gazeteciye verilen cevaplar iletişim açısından da, konuyu ele alış açısından da korkunç. Faydasız… Hatta zararlı. Konuyu futbol dışı noktalara getiren maalesef Fatih Hoca. Ve bu canımı sıkıyor."