Trabzonspor Onursal Başkanı ve eski Spor Bakanı Mehmet Ali Yılmaz, Trabzonsporlu çocuk taraftarlarla buluştu.

İşyerinde çocukları ağırlayan ve onların sorduğu sorulara samimi cevaplar veren Mehmet Ali Yılmaz, Trabzonspor'un gündemini de değerlendirdi.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulunun 2011 yılı şampiyonluk kupasını yanlış yerlerden istediklerini söyleyen Mehmet Ali Yılmaz, Fenerbahçe ile aralarındaki dostluğunda bozulmaması gerektiğini belirtti.

UEFA'nın Türkiye Ligi'ne bir etki yapamayacağını düşünen Mehmet Ali Yılmaz TFF'yi de eleştirdi. Trabzonspor'un transfer politikası hakkında da açıklamalar yapan Trabzonspor Onursal Başkanı, kulübün maddi durumunun iyi olmadığını, bu yüzden yıldız oyuncuları ellerinde tutamadıklarını veya yıldız oyuncu transferi yapamadıklarını söyledi.

Olcan Adın hakkında da yorum yapan eski başkan, "Trabzonspor kendisinde oynamak istemeyen oyuncuyu elinde tutmaması gerek. Bence Olcan satılmalı" şeklinde konuştu.

Son olarak teknik ekip için de fikirlerini söyleyen Mehmet Ali Yılmaz, "Hami Mandıralı'ya yapılan haksızlıktır. Bence Hami'ye şans verilmeliydi" dedi.

Efsane Başkan Mehmet Ali Yılmaz, kendisine yöneltilen sorulara şu yanıtları verdi;

S:2011 yılı şampiyonluğu kupasını Trabzonspor ne zaman alacak?

C:Trabzonspor 2010-2011 yılı şampiyonluk kupasını daha alamayacak. Çünkü kupa gitti. Federasyon ve şimdi ki ülkenin mevcut durum bunu gerektirdi. Açık konuşmuyorum ama kupa için zaman geçti. Trabzonspor yönetimi şampiyonluk kupasını yanlış yerden istiyor. Kupa TFF'den istenir Fenerbahçe'den istenmez. Trabzonspor'un, Fenerbahçe ile hiçbir sorunu yoktur, sorunu kupayı veren yerde yani TFF ile. Eğer şike yapılmış ise TFF'nin kupayı vermesi gerekiyor. TFF'de ise herhangi bir kıpırdama yok. Trabzonspor FIFA'ya, UEFA'ya müracaatlar ediyor ama iş işten geçti. Artık yeni kupalar almak için uğraşmamız lazım O kupa gitti.

S:Fenerbahçe ile Trabzonspor'un ilişkilerinin gerilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz ?

C:Fenerbahçe'ye yüklenip Fenerbahçe ile Trabzonspor'un arasını bozmak iyi değil. Biz hepimiz aynı işleri yapan insanlarız. Trabzonlu Fenerbahçeli de var, Fenerbahçeli Trabzonlu da var. Sporda böyle düşman olmak gerekmiyor, dost olunması lazım. Tekrar söylüyorum, şampiyonluk kupası için Trabzonspor yanlış adrese gitti. Sanki Fenerbahçe zorla kupayı bizden almış. Suç işleyen cezasını çeker kupa kiminse Ona verilir. Onu verecek yer TFF. Fenerbahçe suç işlemiş ise bize ne. Biz kupamızı bize vermesi gereken kurumdan istememiz lazım. TFF'Yİ zorlayacağız. Gerçi TFF de artık özerk değil, kendi seçilmiyor. Seçilmiş gibi görünen bir duruma geçti. Türk futbolu talimatlar ile yönetildiği için ben karışmıyorum.

S:Trabzonspor neden yıldız oyuncu transferi yapamıyor?

C:Trabzonspor yıldızları satmaya çalışıyor. Trabzonspor'un yıldız oyuncu transfer yapamama nedeni tamamen parasal nedenler. Kulüpte para yok. Kulübün borcu çok ama para koyan yönetici yok. Ama taraftar iyi bir baskı yaparsa yönetimde almak zorunda kalır. Trabzonspor'un sahibi taraftarlardır. Genel olarak söylüyorum; kulüplerin borcu varsa iyi yönetemedikleri içindir. Aslında gelirler çok yüksek ama yöneticiler finansman olaylarını iyi yönetemiyorlar. Gelir - gider ayarını yapamıyorlar. Doğrular değişmeye başladı. Yeniden toparlanmak için tüm kulüplerin, TFF ile birlikte ortak çalışıp bir çözüm bulmaları lazım. Trabzonspor eski başkanları, yöneticilerin basın önünde açıklamalar yapmaları hoş değil. Bunları kendi aramızda çözmemiz lazım. Bunların konuşma yerleri kongrelerdir. Bu şekilde kırıcı, kötüleyici ve kulübün üzerinde bile şaibe oluşturabilecek iddiaları konuşulması olmaması gereken bir durum.

S: Bir Trabzonsporlu olarak Hami Mandıralı'dan memnun muydunuz?

C:Ben bir taraftar olarak Hami'den memnundum. Hami kalan son maçları iyi götürdü, iyi temsil etti. Zaten kendi çocuğumuz. Ama Trabzon'un havasından herhalde şu an görevi başında değil artık.

S:Son günlerde transfer gündeminin en çok konuşulan isimlerinden olan Olcan Adın hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce ayrılmalı mı yoksa Trabzonspor O'nu elinde tutmalı mı? Yıldız oyuncuların Trabzonspor'dan ayrılma isteği neden?

C:Bence Trabzonspor'un Olcan'ı satması lazım. Çünkü gitmek isteyen adamı tutmak doğru değil. Bence Olcan gitsin istediği takımda oynasın, Trabzonspor'da kendine yeni bir Olcan bulsun. Böyle diyorum çünkü bu konuma gelmemek lazım eğer adam beni bırakın gideceğim diyorsa bırakacaksın. Yıldız olan futbolcuların Trabzonspor'dan ayrılma isteği bana kalırsa bunu herkes biliyor ama bir kurum nasıl yönetilirse öyle devam eder. Bu durum kulübü yönetenlerin bir zaafı da olabilir. Eğer bir takım şampiyon olmak istiyorsa elinde ki yıldızları kaybetmemesi gerekir. Zamanında Galatasaray'a da O yıldızları kaybetmeyecekti. Burada asıl sorulması gereken Olcan neden gitmek istiyor? Ben kendi döneminden konuşmak istemem ama benim dönemimde hiç bir yıldız oyuncu gitmek istemedi. Bana bir oyuncunun Trabzonspor'dan gitmek istiyorum demesi saçma geliyor. Burada yönetimin bir hatası mı var ? Yoksa yönetim böyle mi istiyor ? Onu bilmek lazım.

S:Trabzonspor kupayı yanlış yerlerden istiyor dediniz. Trabzonspor UEFA'dan da sürekli şampiyonluk hakkında baskı yapıyor ve Fenerbahçe'yi UEFA'ya şikayet ediyor. Sizce UEFA'nın Türkiye Ligi Şampiyonluk Kupasını Trabzonspor'a verme yetkisi var mı ?

C:UEFA'nın böyle bir yetkisi olduğunu sanmıyorum. Trabzonspor'un UEFA'ya gitme nedeni, UEFA'nın TFF'ye sormadan Fenerbahçe'ye ceza vermesi durumundan dolayı bizim yönetimde gidip, "Burada madem bir şike var. Siz bu Fenerbahçe'ye ceza vermişsiniz bu durumu bizim TFF'ye de bildirin Onlarda gereğini yapsın" diyorlar. Aslında Fenerbahçe'yi şikayet etmiyoruz sadece ortada böyle bir suç varsa ve siz bu suç için bu takıma ceza vermişseniz bu durumu TFF'ye de bildirin diyorlar. Ama şöyle bir gerçek var, eğer Fenerbahçe bu şikeyi yapmış ise ve UEFA bu nedenle Fenerbahçe'ye ceza vermişse, UEFA bu durumu, bu fikrini TFF ile paylaşıp şampiyonluk kupasının Trabzonspor'a verilmesini söyleyebilir. Ama Fenerbahçe bizim hep dostumuzdu. Biz dost kulübüz. Çoğumuz eskiden Fenerbahçeliydi, Galatasaraylıydı. Bu işler kavga dövüş işi değil ki. Trabzonspor hakkını aramak zorunda. Hakkını ararken de biraz arıza olmuş olabilir."

SERCAN SAPANATAN - İSTANBUL /

ss(gh)