MEDİKAL Park Antalyaspor teknik direktörü Fuat Çapa, ilk maçını galibiyetle bitirmeyi arzuladığını, ancak bunda başarılı olamadıklarını söyledi.
Fuat Çapa, en büyük şanssızlıklarının Karabükspor gibi ligin en iyi takım savunması ve kontratağını oynayan bir takıma karşı oynamak olduğunu belirtti, "Oyuna bakıldığı zaman skor hariç iyi oynadığımızı düşünüyorum. Böyle takımlara karşı pozisyon üretmek o kadar kolay değil. İki tarafın pozisyonları vardı. Bu maçta bir gole ihtiyaç vardı. Gol yiyen takım,. biraz daha risk alacaktı. Ama olmadı 0-0 bitti. Bizim için her puan kıymetli. Bu takım haftalardır galip gelemiyordu. Buradan mağlubiyet alsaydık moral motivasyon olarak daha kötü olurduk. Antalyaspor geçmişte 30 tane gol yemiş. 20 tanesini son 30 dakikada yemiş. İstek, arzu her ne kadar beklendiği gibi olmasa da geçtiğimiz haftalara nazaran daha iyi olduğunu düşünüyorum. Gelecek haftalarda daha iyi olacaktır. Ligde mücadele son 8 takım arasında geçecektir. 8 haftada iyi puan takım hedefine ulaşacaktır. Kalan haftalarda iyi puanlar alıp Antalyalıları mutlu etmek istiyoruz" dedi.
Bir soru üzerine Türkiye’deki liglere bakıldığı zaman 5-6 takımın organize futbol oynadığına dikkati çeken Fuat Çapa, “Diğer kalan takımların mücadele oyunu oynadığını görüyoruz. Hem Antalya, hem Kayseri kağıt üzerinde Türkiye’de iyi takımlar arasında. Ama Türkiye’de futbol mücadeleden geçiyor" dedi. Çapa, bir başka soru üzerine de takım olarak iyi mücadele etmeleri gerektiğini vurgulayarak, takımda çok fazla bir şeyin değiştirilemeyeceğini, olanın üzerinde başka şeyler inşa edilmesi halinde daha fazla sorunların çıkacağını söyledi. 
Musa Nizam ise kendi saha ve seyircileri önünde maçtan galibiyetle ayrılmayı arzuladıklarını ancak başaramadıklarını söyledi, "Pozisyonlara girdik. Rakip iyi kapandı. Girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Biz de 1 puana razı olduk. Biran önce toparlanmamız lazım. Galibiyet başlarsa devam eder. Bize bir galibiyet lazım" diye konuştu.
Kaleci Ozan Evrim Özenç de sahaya kazanmak için çıktıklarını belirterek, "Karabükspor iyi savunma yapan bir ekip. Kazanmak için çıktık ama elimizden geleni yapmamıza rağmen olmadı" dedi.
TOLUNAY KAFKAS: "ANTALYA’DAN ALINAN 1 PUAN ALTIN DEĞERİNDE"
Kardemir Karabükspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, oyunun temposunu ve kontrolünü elinde bulunduran tarafın kendileri olduğunu söyledi, "İkinci yarıda net pozisyonlar yakaladık. Kazanmamız gereken bir maçtı. Antalyaspor’dan alınan 1 puan altın değerindedir. Antalyaspor’a karşı zor koşullar altında alınan büyük puandı. Antalyaspor’a bundan sonraki maçlar başarılar diliyorum" diye konuştu.
Kardemir Karabüksporlu futbolcu Yiğit İncedemir ise, "Antalyaspor için de önemli maçtı. Yeni antrenörleriyle ilk maça çıktılar. Takım olarak iyi mücadele ettik. İlk yarı pozisyonumuz yoktu. İkinci yarıdaki pozisyonları değerlendirseydik buradan 3 puanla ayrılırdık” dedi. Murat Akça da Antalyaspor’u ellerinden kaçırdıklarını öne sürdü.

SE(YK/AÖ)