Fransa’da devam eden EURO 2016’nın favorilerinden Almanya, ilk iki maç sonunda gol yollarında beklentilerin altında kaldı. Teknik Direktör Joachim Löw’ün santrforsuz sistemi denemesi ve Mario Gomez’i yedek oturtması, Alman basınında sert eleştirilere neden oldu.

Özellikle son yıllarda katıldığı turnuvalarda hem oynadığı futbol hem de attığı gol sayısı ile taraftarlarını sevindiren Almanya, EURO 2016’da ilk iki maçında iki gol atmayı başardı. İlk maçında Ukrayna’yı 2-0 yenen Panzerler, Polonya ise golsüz berabare kaldı. Löw’ün Mario Gomez’i yedek kulübesine oturtup, santrfor kullanmadığı yeni sistem, otoriteler tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu.

Mario Götze’yi hücum organizasyonlarında duvar olarak kullanan Löw’ün bu tercihi, birçok spor yorumcusu tarafından yanlış bulundu. RB Leipzig’in kurt teknik direktörü Ralf Rangnick, Mario Gomez’in çok formda bir sezon geçirdiğini ve mutlaka ilk 11’de oynaması gerektiğini savunurken, birçok köşe yazarı da Almanya’nın mutlaka santrforlu sisteme geçmesi gerektiğini yazdı.