Maradona hayattaki en büyük hayalinin Arjantin milli takımını yönetmek olduğunu defalarca dile getirmişti. 2010 Dünya Kupası öncesi nihayet düşleri gerçeğe dönüşmüş, öyle ki 100 bin dolar gibi kendi klasmanı için oldukça düşük sayılabilecek bir maaşa bile sesini çıkartmamıştı. Maradona'nın yaklaşık 2 sene süren hocalığı Arjantin'in çeyrek finalde Almanya'ya yenilmesinden sonraki başlayan polemik sürecinde istifayla sonuçlanmıştı. Şu anda aylık kazancı 1,5 milyon dolar civarında olan efsane oyuncu buna rağmen, tangoculara bedava bile hocalık yapabileceğini söylemekten hiçbir zaman geri durmadı. Ancak Arjantin Futbol Federasyonu (AFA) yöneticileri hakkında söylediği sözlerden sonra bir daha hocalık koltuğuna oturabilmesi şimdilik oldukça şüpheli görünüyor.

Brezilya'da oynanacak Dünya Kupası'na sayılı zaman kala Maradona yeniden eski defterleri açarak, Arjantin Futbol Federasyonu'nu topa tuttu. Bu kez Alman Sport Bild gazetesine açıklamalarda bulunan Maradona, ağır konuştu: "Bunların (AFA) futbol bilgisi ancak bir Pakistanlı kadar. Futboldan bir gıdım bile anlamıyorlar."

Pakistanlılara karşı bir şeyinin olmadığını, kendisinin yanlış anlaşılmamasını isteyen Arjantinli yıldız sözlerine şöyle açıklık getirdi:

"Eminim Pakistan'ın pek çok güzelliği vardır. Ama hiç onları Dünya Kupası'nda final oynarken ya da bu konuda bir uluslar arası bir başarısını görmedim. Bu yüzden AFA yönetimi Pakistanlılardan oluşmuştur diyorum."

BREZİLYA'DA BEN OLMALIYDIM

Maradona, Arjantin Futbol Federasyonu'nun kendisine çok kötü bir oyun oynağını ve kendisini istifaya zorladıklarından bahseden Maradona, "Brezilya'da takımın başındaki hoca ben olmalıydım" dedi.

CANAN KAYA - BUENOS AİRES /

ck(gh)