TRABONSPOR teknik sorumlusu Hami Mandıralı, "Hücum oynarsanız gol atarsınız. Biz de bunu yapmaya çalışacağız" dedi.
Spor Toto Süper Ligi’nin 22'nci haftasında yarın Kayserispor’u konuk edecek Trabzonspor, sezonun ikinci yarısındaki kötü gidişe son vermek istiyor. Sezonun ikinci yarısında 3 maçta 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan bordo mavililerin teknik sorumlusu Hami Mandıralı, zorlu karşılaşmada ofansif futbol oynayacaklarını söyledi. Katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Mandıralı, Juventus karşısında iyi futbol oynadıklarını rakibin 1-0’lık skorun yetmeyeceğini anlayınca as oyuncularını sahaya sürdüğünü anlattı. Mandıralı, "Ne yazık ki bireysel 2 hatadan gol yedik. Yenilmemize rağmen futbolcularımı tebrik ettim. Maçtan sonra arayan dostlarım da beni kutladı. İyi oynadığınızda yenildiniz mi sizi tebrik ediyorlarsa izleyenlere keyif verdiğimizi düşünüyorum. Biz izlerken keyif aldık" diye konuştu.
"HÜCUM OYNAMA YÖNÜNDE TEŞVİK EDİYORUM"
Futbol yaşamı boyunca hücum oynadığını ifade eden Mandıralı, şöyle konuştu:
"Juventus ile Trabzon’da oynayacağımız maçta da hücum oynayacağız. Juventus dünya devi bir takım. Rövanş maçında elimizden geleni yapacağız. Mevcut kadroda formda olan oyuncuları sahaya süreceğiz. Ligde de ofansif oynayacağım. Futbol hayatım boyunca atak oynadım, çok gol attım. Oyuncu arkadaşlarımı da hücum oynamaları için teşvik edeceğim. Kazanmak isterseniz hücum yapacaksınız. Tabii ki savunmayı da göz ardı edemezsiniz. Elimden geldiğince futbolcu arkadaşlarımı da hücum oynama yönünde teşvik ediyorum."
"JUVENTUS MAÇINDAKİ GOLÜMÜZ NİZAMİYDİ"
Mandıralı, Juventus maçında gollerinin verilmediğini vurgulayarak, "Attığımız golü bulunduğum yerden görmek kolay değildi. Pozisyonu maçtan sonra televizyonda izledim. Bana göre top dışarı çıkmadı. İtalyan basınına göre de çıkmadı ama hakeme göre çıktı. Ben bunun nizami bir gol olduğunu gördüm. UEFA'nın 6 hakem uygulamasını bir kez daha gözden geçirmesi lazım" dedi. Mandıralı, Henrique’den bundan sonraki maçlarda yararlanacağını da ekledi.
KAYSERİSPOR İLE 36'NCI RANDEVU
Trabzonspor ile Kayserispor ile yarın yapacakları karşılaşmayla 36'ıncı kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne kadar oynanan 35 karşılaşma da bordo mavililer 20 karşılaşmadan galibiyetle ayrılırken, 6 maçı Kayserispor kazandı. 9 karşılaşma ise beraberlikle sona erdi. Trabzonspor, Kayserispor'a attığı 62 gole karşılık kalesinde 37 gol gördü. Trabzonspor, rakibiyle Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda oynadığı 17 maçta ise 13 galibiyet ve 4 beraberlik aldı, hiç maç kaybetmedi.
ZOKORA’NIN YERİNE BOURCEANU
Trabzonspor’da kart cezalısı olduğu için Kayserispor ile oynanacak olan maçta görev yapamayacak olan Didier Zokora’nın yerine Bourceanu’nun görev yapması bekleniyor. Teknik sorumlu Hami Mandıralı’nın Juventus ile oynanan maçta savunmanın önünde görevlendirdiği Bourceanu’yu Kayserispor maçında Colman ile birlikte aynı yerde görevlendireceği belirtildi.