TRABZONSPOR teknik sorumlusu Hami Mandıralı, Galatasaray karşısında yürekli ve cesur futbol oynayacaklarını belirterek, "Galatasaray maçı camiamız ve takımımız açısından bir sezonu kurtarabilecek bir maç olacak" dedi.
Mandıralı, hafta sonunda oynanacak olan Galatasaray maçı öncesi Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Galatasaray maçında kazanmak için sahaya çıkacaklarını belirten Hami Mandıralı şöyle konuştu:
"Kendi açımdan, camia açısından, taraftar ve takımımız açısından çok önemli bir maça çıkacağız. Hafta sonu Galatasaray ile oynayacağız. Güçlü bir rakip ve kupa şampiyonu. Performansımızın üzerine çıkmaya çalışacağız. Biz de son haftalardaki müthiş performansımızı, futbol anlayışımızı, takımdaşlık ruhunu sahaya yansıtmak istiyoruz. Bunu yaptığımız zaman takımımızın neler başardığını gördük. Böyle bir maçın anlamı açısından Galatasaray karşısında daha yürekli ve cesur futbol oynayacağız. Kazanmaya yönelik oynayacağız. Kazanmaya ihtiyacımız var. Avrupa kupalarına gitme hedeflerimiz var. Zorlu bir maçtan 3 puan almak istiyoruz. Bunu başaracak gücümüz var."
"TAKIMDAKİ HERKESİN MORALİ ÇOK İYİ"
Mandıralı, Galatasaray maçı öncesi sakat oyuncularının bulunmadığını da ifade ederek,
"Sakat oyuncularımızda, hepsinin durumu iyiye gidiyor. Hepsi oynayacak duruma geldi. Cezası biten Mustafa da görev alacak. Şu anda eksiğimiz yok. Maça kadar neler olur, neler görürüz bilmiyorum. Tam takım halinde çalışıyoruz. Herkesin morali çok iyi, oyuncularımızın morali çok iyi, iştahı arzusu çok iyi, idmanda ki tempoları çok iyi, bunları Pazar günü sahaya yansıtmalarını bekleyeceğiz" dedi.
"GALATASARAY MAÇI CAMİAMIZ VE TAKIMIMIZ AÇISINDAN BİR SEZONU KURTURABİLECEK BİR MAÇ OLACAK"
Galatasaray maçı öncesi bayan taraftarlara olan güvenlerinin tam olduğunu da vurgulayan Mandıralı,  "Bayan taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Onlarda bizim en içten taraftarımız. Onlar bizi canı gönülden destekliyorlar. Tüm imkânlarını zorlayarak maçlara geliyorlar. Genci, ihtiyarı fark etmiyor. Hepsi Trabzonspor’u sevdikleri için tribünde yerlerini alıyorlar. Onlara teşekkür ediyorum. Trabzonspor’un hedefi her zaman büyük olmuştur. Yine hedefi büyük. Bu maç için düşüncelerimiz büyük. Kazanmak için oynayacağız. Kazanmaktan başka düşüncemiz yok. Galatasaray maçı camiamız ve takımımız açısından bir sezonu kurtarabilecek bir maç olacak. Bunları değerlendireceğiz. Sahada kazanma adına ne gerekiyorsa futbolu sahaya yansıtacağız" ifadelerini kullandı. "HENRİQUE ÇOK KIYMETLİ BİR OYUNCUMUZ"
Mandıralı, Henrique’nin izinsiz olarak katıldığı Zokora’nın düğünün ardından samimi bir şekilde özür dilediğini ifade ederek, "Henrique, çok kıymetli bir oyuncumuz. Diğer oyuncularımız gibi. O olaydan sonra arkadaşlarından ciddi anlamda üzülerek, acı çekerek özür dilemesinin ardından bizim ona tekrar sarılmamız, şans vermemiz, kadroya alıp oynatmamız, sonra gol atması ve diğer maçlarda da gollerini devam ettirmesi, takım için mücadele etmesi, yardımlaşmayı ön plana çıkarması hep artıları oldu. Gol atacağı bölgelerde, daha net arkadaşlarını görüp gol attırmaması onun deneyimsizliğiydi, belki tecrübesizliğiydi. Henrique diğer yabancı oyuncularımıza göre daha deneyimsiz bir oyuncu. Son haftalarda gördük ki çok ciddi katkılar sağlayan bir Henrique var artık. Ekip olarak şunu yapıyoruz. Biz arkadaşız dostuz. Ağabeyiz, yeri geliyor baba oluyoruz, yeri geliyor hoca oluyoruz. Sonuçta onların arkadaşıyız. Aynı menfaat uğruna mücadele ediyoruz. O da onlara cevap veriyor sahada. İki maçımız kaldı. Aynı performansı ondan beklediğimizi söyledim. O da ona yakın şeyler söyledi. İşine dört elle sarılacağını söyledi. Bu güzel bir şey. Biz şans veriyoruz. Onlar değerlendiriyor. Hepsine verdiğimiz gibi. Bütün oyuncularımıza bakışımız aynı. Henrique’de onlardan biri. Ama kıymetli ve bize çok katkı sağladı" dedi.
"TRABZONSPOR’DA GÖREV YAPMAK VE KALMAK İSTİYORUM"
Hami Mandıralı, takımdaki geleceğiyle ilgili olarak ise şöyle konuştu:
"Benim burada kalmamı isteyen büyük bir kesimin düşüncelerine çok teşekkür ediyorum. Bu çok konuşulduğunda benim de canım sıkılıyor. Bazen keşke konuşulmasa, akışına bıraksak işleri diye düşündüğüm oluyor. 2 maçımız kaldı. Trabzonspor’da görev yapmak ve kalmak istiyorum. Problemlerimiz var, evet sayarsak sadece bir lisans problemimiz var. O da yakın zamanda çözülecek inşallah. Sonuçta karar verecek merci ben değilim. Dolayısı ile bunun cevabının bu olduğunu düşünüyorum. Ben çalışıyorum, işime bakıyorum, işimi iyi yaptığıma inanıyorum. Trabzonspor’u çok sevdiğimi ve Trabzonspor için çok şeyler yapmak istediğimi söylüyorum her yerde. Buradayım, şimdilik 2 maçı düşünüyorum. Ondan sonrasını bekleyip görmek lazım."
"DİK OYNAMAK GÜZEL BİR ŞEY FUTBOL ADINA"
Mandıralı, keyif veren bir futbol oynatmak istediğini de vurgulayarak, "Bizim zamanımız ve bizden önceki ağabeylerimizin oynadığı maçlar gözümüzün önünde. Bizim jenarasyon, bizden sonra ki jenarasyondaki takım, rakipleri karşısında, dik oynayan, dik duran bir Trabzonspor’du. Kendi sahasında, 'Avni Aker cehennemi' diye adlandırılan statta rakiplerine sahayı dar eden bir Trabzonspor’du. Juventus maçından sonra 'dik oynayacağız' diye bir beyanatımız oldu. Evet, gerçekten dik oynamak güzel bir şey futbol adına. Dik oynarken tabi ki takım adına diğer önlemleri alıyoruz. Heyecan versin takımımız, keyif alsın oyuncularımız istiyoruz. Keyif alırken hem güzel oyun, hem de güzel sonuç olsun, tribüne gelen insanlarda zevk alsın istiyoruz. Bunun olduğuna inanıyorum" dedi.
"BİZİM ALDIĞIMIZ RADİKAL KARARLARIN TAKIMA YANSIMASI OLDU"
Mandıralı, takımın 8-9 maçtır taraftarlara umut verdiğini de belirterek, şu ifadeleri kullandı:
"Güzel şeyler oldu. Takımız son 8-9 maçtır taraftara umut veriyor. Pozisyon zenginliği var. Kaçırdığımız goller ile alamadığımız puanlar var. Bunlar artı olarak hanemize yazılsa şimdi nerede olacaktık? Demek ki bir gelişme var. Aldığımız radikal kararların takıma yansıması oldu. Dolayısı ile bir takım oldu Trabzonspor, özellikle son 8-9 maçtır. Goller olduktan sonra 1 kişi seviniyordu, şimdi herkes seviniyor. Biz söyleyen tarafız,  uygulayan taraf oyuncu kardeşlerimiz. Müthiş cevap verdiler. O olaydan sonra takım oldular. Hem camiayı hem de taraftarı sahiplendiler. En önemlisi kendi ekmeklerine sahip çıktılar. Bizi de mutlu eden taraf bu oldu."
"TRABZONSPOR FORMASINI SAHADA ADAM GİBİ TERLETECEK OYUNCULAR ARIYORUZ"
Mandıralı, 1461 Trabzon’dan oyuncu almayı planladıklarını da vurgulayarak, "Haftaya bir konuşmamız olacak 1461 Trabzonlu oyuncular ve teknik heyet ile. Bizim de kafamızda alabileceğimiz oyuncu veya oyuncular var. Ama çok fazla olduğunu söyleyemem. Ama düşünüyoruz. Başka yerlerden de bakıyoruz. Trabzonspor’un formasını sahada adam gibi terletecek oyuncular arıyoruz. Ekmeğinin peşine koşan, ekmeği için savaşacak oyuncular arıyoruz. Bakacağız, çalışacağız, araştıracağız ve bulacağız. Eğer yarışmacı takım olmak istiyorsak, sonuna kadar şampiyonluğu kovalamak istiyorsak bu oyuncuları bulacağız" diyerek açıklamalarını noktaladı. 

YES(TM/AÖ) FOTOĞRAF