FENERBAHÇE maçıyla teknik sorumlu olarak ilk derbi maçına çıkacak olan Hami Mandıralı, kazanmak için görevlerini en iyi şekilde yapacaklarını belirterek, "Biz sahada, taraftarlarımız ise tribünde futbol kuralları içerisinde sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getireceğiz" dedi.
Trabzonspor teknik sorumlusu Hami Mandıralı, takımın başında çıkacağı ilk derbi maçında Fenerbahçe ile karşılaşacak olmaktan mutluluk duyuyor. Zorlu 90 dakika öncesi oyuncularına güveninin tam olduğunu söyleyen Mandıralı, şunları söyledi:
"Tüm oyuncularımız birbirinden değerli. Kendi oyun anlayışımızı oturtmaya çalışıyoruz. Fenerbahçe karşısında 90 dakika boyunca kazanmak adına takım olarak görevlerimizi en iyi şekilde yapacağız. Taraftarlarımızın da bize destek olmasını istiyoruz. Biz sahada, taraftarlarımız ise tribünde futbol kuralları içerisinde sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Milli oyuncularımızın sergilediği performans da bizi fazlasıyla memnun etti. Bu takımın motivasyonuna da olumlu yönde katkı yapacaktır."
GÜNEY: "HERKES YAPTIĞI AÇIKLAMALARA DİKKAT ETSİN"
Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, Fenerbahçe ile oynayacakları maç öncesi şehirde gergin bir hava varmış gibi yansıtılmasının manasız olduğunu söyledi. Güney, ’ya yaptığı açıklamada, Fenerbahçe maçının sadece sportif yanına baktıklarını belirterek, "Bizim gibi büyük takımların maç seçme lüksü olamaz. İstanbul’da yaşanan olayları Fenerbahçe camiasına mal etmiyoruz. Camialarla aramızda problem yok. Onları en iyi şekilde ağırlamaya çalışacağız. Gerilim ortamı yaratmaya gerek yok. Bu yüzden özellikle sorumlu insanların ağzından çıkacak tek bir kelimenin bile çok büyük önemi var. Herkes yaptığı açıklamalara dikkat etsin" dedi.
TRABZONSPOR’UN MİLLİLERİ YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ
Trabzonspor’un milli futbolcuları dün akşam oynanan hazırlık karşılaşmalarında sergiledikleri performans ile tam not aldı. Bordo mavili takımın kalecisi Onur Recep Kıvrak, A Milli takımın 2-1 kazandığı İsveç maçında 90 dakika boyunca kalesini korurken sadece bir gol yedi. Maçın ikinci yarısında oyuna giren Olcan ise attığı golle takıma galibiyeti getiren isim oldu. U21 Milli takımında da Yusuf Erdoğan, 90 dakika sahada kalmasına karşın takımının Yunanistan karşısında aldığı 2-1’lik mağlubiyete engel olamadı. Bordo mavili takımın Avusturyalı futbolcusu Marc Janko ise takımının 1-1 berabere kaldığı Uruguay maçında Galatasaray’ın file bekçisi Muslera’nın koruduğu kaleye takımının tek golünü atan isim oldu. Romanya’nın 0-0’lık skorla berabere kaldığı Arjantin maçında ise Trabzonsporlu Bourceanu, 90 dakika sahada kaldı. Arjantin’in yıldızı Messi’yi marke eden Bourceanu’nun performansı tam not alırken, Romen siteleri Trabzonsporlu futbolcudan övgüyle bahsetti. Trabzonspor’un diğer milli futbolcusu Didier Zokora da, ülkesinin Belçika ile oynadığı ve 2-2 berabere kaldığı maçta 90 dakika forma giydi.
ADRİAN KÖŞKE ÇIKTI
Trabzonspor’un Polonyalı futbolcusu Adrian Mierzejewski, Kurumsal İletişim Direktörü Gökhan Dinç ile birlikte Cumhurbaşkanı Abdulah Gül’ün, Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski’nin onuruna verilen yemeğe davetli olarak katıldı. Adrian ve Dinç, Çankaya Köşkü’nde verilen resmî akşam yemeğinde Gül ve Komorowski’ye Trabzonspor forması hediye etti. Adrian, böyle önemli bir yemeğe katıldığı için büyük onur duyduğunu belirtti.
ANTRENMANLAR KAPATILDI, FENERBAHÇE’YE TAM MOTİVASYON
Trabzonspor’da Fenerbahçe maçına 4 gün kala antrenmanlar basına kapatıldı. Futbolcuların sadece maça odaklanmaları için böyle bir karar alan teknik heyet, oyunculardan bu sürede yapılan olumlu veya olumsuz haberlere de kulak tıkamalarını istedi. Trabzonspor yönetim kurulu da, Fenerbahçe maçı öncesi futbolcuların motivasyonunu artırmak için yoğun çaba harcıyor.

YES(TM/AÖ) FOTOĞRAF