Kadir ÇETİNÇALI, İstanbul-

Galatasaray'da Mancini'nin gidişinin nedenleri tartışılıyor.

Başkan Ünal Aysal ile Mancini'nin önce devam etmek istedikleri sonra ise ayrılma kararını aldıkları toplantıda neler konuşuldu?

Sarı kırmızılı camia ve taraftarlar en çok bunu merak ediyor.

AYSAL: "UEFA KAPIYA DAYANDI"

Ünal Aysal ve Mancini'yi zıtlık noktasına getiren kıstas ise takımın Şampiyonlar Ligi'nde yol almasını sağlayacak kadro oluşumu idi. Mancini'nin 3 önemli oyuncu isteği G.Saray'ın transfer bütçesini fersah fersah aşıyordu. Konu uzaması ve sonrasında Mancini "Bu kadro ile Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final seviyesine yükselmemiz zor, başarı mümkün değil" dedi. Buna karşılık G.Saray Başkanı, İtalyan teknik adama şu karşılğı vererek şaşkına uğrattı. "Sinyor, Şampiyonlar Ligi'ni düşünecek durumda değiliz. UEFA kapıya dayandı şike davası nedeniyle federasyonu sıkıştırıyor. Federasyon işi oyalamaktan başka birşey yapmıyor. Böyle giderse UEFA'nın ülke geneline ceza vermesi sözkonusu. Şampiyonlar Ligi'ne belki katılamayabiliriz. Buradan gelecek 25 milyon euro gelir bile risk altında."

Ünal Aysal'ın Şampiyonlar Ligi'nin Galatasaray için risk oluşturduğunu söylemesiyle birlikte Mancini'nin G.Saray'ın başında kalma isteği daha da azaldı ve toplantı sonrasında bir kaç saat daha düşündükten sonra kararını verdi. Mancini, Şampiyonlar Ligi'nde başarı kovalamayan bir ekipte kalamayacağına kanaat getirdi ve hem kendini hem Ünal Aysal'ı rahatlatacak ayrılık kararını verdi.