Dünya Kupası'ndaki hezimetin hemen ardından Galatasaray'la görüşmelere resmi olarak başlayan İtalyan teknik adam Cesare Prandelli, ülkesinin basınında birinci sayfaları süslemeye devam ediyor.

"Türk Cesare" yakıştırması yapılan Prandelli'nin, selefi Mancini'yi aradığı ve "Harika bir kente gidiyorsun, ancak ölümcül trafiğine alışman gerek" cevabı aldığı da belirtildi. Çizme basınındaki bazı başlık ve özetler şöyle:

La Gazzetta dello Sport:

"Türk Cesare" "Prandelli, lüks bir Gala"

Prandelli milli takımdaki maaşını üçe katladı. Prandelli bugün ya da Pazartesi günü imzayı atacak, Uruguay karşısındaki hezimetten sadece 13 gün sonra ilk antrenmanını yönetecek.

Toplam 3 yıl olmak üzere yıllık 4,5 milyon Euro (milli takımdaki maaşının tam üç katı) ve ekstra bonuslar alacak. 500 bin Euro lig zaferi elde ederse, 500 bin Euro da Şampiyonlar'da çeyrek finale kalırsa ödenecek.

Dün taraflar arasında yoğun görüşme trafiği yaşandı.

Prandelli, bir Bizans anlaşmasına imza atmadan önce ince eleyip sık dokuyor. Ancak hemen hemen sona ulaşıldı ve kısa sürede anlaşma açıklanabilir. Yardımcıları Pin ve Sasellato ileVenturati, 1 milyon Euro alacak. Prandelli'nin sağ kolu ise Tomas Ujfalusi olacak.

RHODOLFO SÖZÜ ALDI

Başkan Aysal, Gremio'da oynayan Rhodolfo'yu transfer etmek için Prandelli'ye söz verdi. Galatasaray'ın asıl aciliyeti ise savunmada. Prandelli yabancı kontenjanını rahatlatmak için futbolcu satın almadan önce çoğunu satmak zorunda. Drogba kötü bir şekilde gönderildi, arkadaşları Eboué ve Chadjou da onu takip edecek.

GALATASARAY MENEKŞELERE TAKTI

Terim ve Mancini'den sonra bir başka Fiorentina'yı (Menekşeler) çalıştıran isim olan Prandelli de İstanbul yolunda. Floransa-İstanbul: teknik direktörler için özel bir rota. İki köprü Floransa ve İstanbul'u bağlıyor; low-cost (ucuz uçuş) uçuşlar ve teknik direktörler.

JUVENTUS'A ÖLÜMCÜL DARBE VURULAN STADA GİDİYOR

Corriere dello Sport:

"Türk takımı duyurdu. Prandelli 'evet' dedi, Galatasaray'ı yönetecek"

"Prandelli Galatasaray'la yeniden başlıyor"

Bugün imzalar atılacak, Pazartesi ise İstanbul'a gidecek. Muhtemelen Eto'o da ona hediye edilecek.

Biz de o da Maracana'yı (Dünya Kupası finalinin oynanacağı stat) hayal ediyorduk. Şimdi ise Şampiyonlar Ligi'nde Juventus'a ölümcül darbe vurulan Türk Telekom Arena Prandelli'yi bekliyor .

Prandelli, 3 yıllık sözleşme imzalayacak ve yıllık 3 milyon Euro alacak.

Prandelli, İstanbul gibi harika bir kentte yaşamanın tüyolarını almak için selefi Mancini'yi aradı. Mancini, ona İstanbul trafiğinin ölümcül olduğunu söyledi ve alışması gerektiğini salık verdi.

TÜRKİYE'YE SIĞINDI

Libero:

Dünya Kupası hezimetinin sorumlusu Prandelli adeta Türkiye'ye sığındı. Bu tam da Türk işi (İtalya'da karışık işler için kullanılan bir deyim) oldu. İtalya Futbol Federasyonu onun istifasını ve başka bir ülkeye kaçacağını Brezilya'ya gitmeden önce zaten biliyordu.

Corriere della Sera:

Prandelli, belki de Brezilya'daki hezimeti unutmak için hemen yeniden kendine bir iş buldu. Galatasaray'la anlaşma tamam, iş imzalara kaldı.

Galatasaray, Prandelli'den önce ABD teknik direktörü Jurgen Klinsmann'a gitti, ancak o iş olmadı.

Dünya Kupası fiyaskosu sonrası Balotelli'nin değeri düştü, Prandelli ise üç kat maaşla hemen çalışmaya başlıyor.

La Repubblica:

Prandelli artık Türk oluyor. Brezilya hezimeti sonrası Prandelli sadece 9 gün işsiz kaldı, şimdi ise üç kat daha fazla kazanacak.

Başkan Aysal, Prandelli ile şampiyonluğun çok kolay olacağını söylüyor.

Tuttosport:

Prandelli Mancini'nin yerini alıyor. Yardımcıları Gabriele Pin, Kondisyoner Giambattista Venturati, teknik danışman Renzo Casellato ve kaleci antrenörü Vincenzo di Palma'yı da yanında götürüyor.