Esma Çakır - Roma-

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, ülkesi İtalya'nın basınına açıklamalarda bulundu.

Inter İle görüştüğü iddialarının gerçeği yansıtmadığını dile getiren Mancini, göreve geldiğinden bu yana eleştirilere, hedef alınmalara ve polemiklere alıştığını, ancak İstanbul trafiğine hiç alışamadığını söyledi.

La Gazzetta dello Sport'a konuşan Mancini, İstanbul trafiğinden dert yanarken, "Bu nedenle çok iyi organize oldum, özel bir rehber tuttum, çünkü İstanbul'da bir yerden bir yere gitmek gerçekten çok zor, mesafeler çok uzak ve zamanı iyi değerlendirmek lazım. Kendime hediye ettiğim tek lüks bu oldu" ifadelerini kullandı.

Galatasaray antrenmanlarının yapıldığı Florya Metin Oktay Tesisleri'ne yakın yaşadığını belirten Mancini, "Yalnızım, günler çalışma arkadaşlarımla birlikte antrenman kampı ve restoran arasında geçiyor" dedi.

TÜRKİYE FUTBOLU, 3. DÜNYA FUTBOLU DEĞİL

Yurtdışında olan her İtalyan gibi ülkesini özlediğini, ancak Galatasaray'da mutlu olduğunu ifade eden Mancini, Türkiye'deki futbolun, 3. Dünya ülkesindekiler gibi olmadığını ve Galatasaray'ın da çok organize bir takım olduğunu söyledi.

Mancini, Türkiye'de çok yüksek seviyede bir futbol ligi olmasa da, şampiyonanın zor olduğunu ve ilk dört takımın gerçekten güçlü rakipler olduğunu ifade ederek, amaçlarının ligi ikinci bitirip, Türkiye Ziraat Kupası'nı kazanmak olduğunu ekledi.

FELİPE MELO BENİ ŞAŞIRTTI

Galatasaray'da kendisini en çok şaşırtan kişinin Felipe Melo olduğunu açıklayan Mancini, "Onun inanılmaz bir karakteri var. Büyük bir oyuncu ve muhteşem bir insan" diyerek, Sneijder'in da bambaşka bir kategoride olduğunu, iyi işler yaptığını belirtti.

INTER İLE GÖRÜŞMEDİM

Inter takımı ile herhangi bir teması olup olmadığı sorusuna Mancini, "Hayır. Moratti ile bile çok uzun zamandır görüşmüyoruz" yanıtını verdi.

Aynı sorunun Juventus için sorulmasına ise Mancini, "Hemen açıklık getiriyorum: Galatasaray ile 2 yıllık sözleşmem var. Bu, şimdilik kesin olan tek şey. Her zaman söylediğim gibi Juventus en güçlü takım" karşılığını verdi.

GALATASARAY'DA NELER DEĞİŞECEK?

Mancini, Galatasaray'da kalmayı sürdürürse, burada nelerin değişeceği sorusuna ise, "Burada, Burak Yılmaz, Semih Kaya ve Selçuk İnan gibi iyi oyuncular ile geleceği konusunda umut vaat eden genç oyuncu İsmail Ünsal var, ancak her şeyin yeniden programlanması gerekiyor" sözleriyle karşılık verdi.

EÇ(MA)