Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, İtalyan La Gazzetta dello Sport gazetesine bir röportaj verdi.

Gazete, deneyimli teknik adam Mancini ile İtalya Serie A'da bu akşam oynanacak Juventus-Sampdoria maçı öncesi bir röportaj yaptı. Mancini, 15 yıla yakın formasını taşıdığı Sampdoria ile taraftarı olduğu Juventus karşılaşması deyince aklına ne geldiğine ilişkin soruyu, "Bu oldukça melankolik. Bunu yılbaşında düşündüm. 2014 yılında 50'nci yaşımı dolduracağım. Juve-Sampdorialı yıllarımda bunun yaşlılık anlamına geldiğini düşünüyordum, ya da hemen hemen yaşlılık" diye cevapladı.

Perilerin, eline sihirli bir değnek vermesi halinde ne dileyeceği sorulan Mancini, "Tek bir şeyi gerçekleştirmek isterim; sadece bir günlüğüne gençliğime dönüp, Torino'daki bu maçta oynamayı" dedi.

JUVENTUS BENİM EN BÜYÜK RAKİBİM OLDU

Mancini, geçmişte Bologna'yla birlikte Juventus'un da kendisine aynı anda teklif getirmiş olması halinde Juventus'u tercih edeceğini dile getirdi.

Juventus'a karşı oynamanın kendisi için bir zevk olduğunun gerçekliği sorulan Mancini, "Bu, gerçekten inanılmaz. Juventus benim en büyük rakibim haline geldi. Oysa babam küçükken elimden tutup, beni Torino'ya onun maçlarına götürürdü. Sabahın 6'sında kalkıp, 7 saatlik yolculuğun ardından oraya varırdık, ama bunu dert etmezdik çünkü sıkı taraftardık. Kader gerçekten ilginç yollar seçiyor" ifadelerini kullandı.

Juventus'un kendisi için büyüklüğü tescil edilmiş, çok güçlü bir rakip olduğunun altını çizen Mancini, birçok kez bu büyük takıma karşı zafer elde etmesinin de otomatik olarak kendisinin değerini yükselttiğini söyledi.

İstanbul'daki maçta Juventus'u Şampiyonlar Ligi'nden eledikleri maça da değinen İtalyan teknik direktör, "Bu, futbol tarihinde nadir olur. Kesinlikle benim takımım, Galatasarayım daha zayıftı, ama şansını iyi kullandı ve daha güçlü olanı eledi" dedi.

JUVENTUS TARİHE GEÇER

Juventus'un Serie A'daki şansı hakkında da konuşan Mancini, Roma'nın asla pes etmeyeceğini, ama Juventus'un üst üste 3'üncü şampiyonluğunu alarak, tarihe geçeceğini öne sürdü.

Mancini, Şubat ayında Trabzonspor'la karşı karşıya gelecek olan siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Antonio Conte'nin, Avrupa Ligi'ni de kazanabileceğini sözlerine ekleyerek, "Ancak Avrupa Ligi finalinin Juventus'un evinde oynanacak olması, bu takım üzerinde başarısızlığa yol açabilir" yorumunda bulundu.

JUVENTUS, TEVEZ'İN HAYALİNE SON VERDİ

Halihazırda Juventus formasını giyen Arjantinli golcü Carlos Tevez'in performansı hakkında da konuşan Mancini, "O'nun buradaki oyunu benim için sürpriz olmadı. O bir şampiyon. Manchester'dayken Arjantin'e dönmeyi hayal ediyordu, ama görüyorum ki Juventus bu nostaljisine son vermiş" diye konuştu.

Gelecekte eski takımı Sampdoria'yı çalıştırmak isteyip istemeyeceğini, "Bunun cevabı kolay değil, ama temelde evet. Ancak başarısız olma ihtimalini de düşünmeden edemiyorum. 'Tüm 15 yıl boyunca elde ettiğim iyi şeyler silinebilir mi?' endişesi var. Korkarım evet. Futbol zalimdir. Bu takıma gelirsem kazanmak için gelirim" diye sözlerini sürdürdü. ESMA ÇAKIR - ROMA / EÇ(GH)