Galatasaray Teknik Direktör Roberto Mancini ve futbolculardan Riera, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda yarın deplasmanda Real Madrid ile oynayacakları maç öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Maçın oynanacağı Santiago Bernabeu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Mancini, "Gruptan kimin çıkacağına son maç karar verecektir. Real Madrid ve Juventus gibi takımların olduğunu düşünürsek, çokta şanlı bir grupta olduğumuz söylenemez. Galatasaray için 6-1'den sonra tekrar ayağa kalkmak zor gibiydi ama sonradan alınan sonuçlar bizi şanslı duruma getirdi. Fakat şu anda sadece Real Madrid maçını düşünmeliyiz" dedi.

Real Madrid'e karşı Santiago Bernabeu'da oynamanın her zaman zor olduğunu dile getiren Mancini, her şeye rağmen iyi maç çıkarıp, kazanmaya çalışacaklarını söyledi.

Galatasaray Teknik Direktörü Mancini, Real Madrid'deki meslektaşı Carlo Ancelotti için "Sakin biri olma özelliğiyle futbolcuları rahatlatır" yorumunda bulundu. İtalyan teknik adam, İspanyol kaleci Casillas için de "Dünyanın en iyi kalecilerinden biri ama iç tartışmalarda yorum yapmam" diye konuştu.

Basın toplantısına katılan futbolculardan Riera, Real Madrid'in grupta lider olduğunu hatırlatarak, "Real Madrid umarım en iyi maçını yapmaz. Buna ihtiyaçları da yok" dedi.

Galatasaray'ın İspanyol futbolcusu Albert Riera, kendilerinin grupta ikinci olma şanslarının bulunduğunu ifade ederek, "Rakibimiz lider durumda ve büyük olasılıkla da grubu lider bitirecek. Bizim grupta ikinci olma gibi bir şansımız var. Bundan daha büyük bir motivasyona gerek yok" diye konuştu.

Riera, Roberto Mancini hakkında yöneltilen bir soruya ise "Teknik direktör değişimini pozitif olarak değerlendirmeliyiz. Onunla birlikte, taktik ve fizik olarak çok daha iyi olduğumuzu söyleyebilirim. Bizim görevimiz bu değişikliğin görülmesi için çalışmaktır" cevabını verdi.

Ronaldo'nun yokluğunun Galatasaray'ı biraz daha rahatlatabileceğini kaydeden Riera, "Ama Real Madrid'de her futbolcunun yerini dolduracak futbolcu var. Biz sadece kendimize bakıyoruz. Sadece kendi konuştuklarımızı sahada yaparsak, iyi sonuç alırız. Rakibin eksiği ya da yaptıkları bizi değiştirmez" ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki yabancı futbolcu sınırlamasından dolayı az forma şansı bulduğunu değerlendiren Riera, "Bu sınırlama her zaman önemli bir handikap ama her takım için geçerli. Bu federasyonun kararı ve kabul etmek lazım ama belki ileride değişir" ifadelerini kullandı.

İspanyol futbolcu, Anderlecht'ten transfer teklifi geldiği iddialarına ilişkin bir soruya ise "Gelecekte ne olacağını bilemeyiz. Futbolda önemli olan bugündür" yanıtını verdi.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Bu arada Sarı-kırmızılılar, maçın oynanacağı Santiago Bernabeu Stadı'nda son antrenmanını yaptı. Antrenmanın 15 dakikası basına açık tutuldu.

MÇ,ST(SSA)