GALATASARAY Teknik Direktörü Roberto Mancini, Ziraat Türkiye Kupası'nda Gaziantepspor Büyükşehir Belediyespor'u mağlup ederek tur atladıkları maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, kupa maçlarının her zaman tehlikeli olduğunu belirtti.

Roberto Mancini, özellikle ilk yarıda yakaladıkları çok sayıda fırsattan yararlanamadıklarını belirterek şunları söyledi:

"Ligde oynadığımız son maçın ardından henüz 48 saat geçti. Bugün ilk yarıda iyi oynadık, goller atık ve bir çok da pozisyona girdik. Orada maçı bitirmemiz gerekirdi. İkinci yarıda da pozisyonlarımız devam etti. Gol fırsatlarını değerlendiremediğinizde, ortaya enteresan şeyler çıkabiliyor. Çok fazla forma şansı bulamayan futbolcularla sahadaydık ve kendilerini göstermek isteyebilirler. Fakat ana kural, ciddi oynamamız gerektiğidir. Girdiğiniz pozisyonları değerlendirmeniz gerekiyor. Çünkü bugün çok pozisyon bulduk."

Taraftarların tepkileriyle ilgili de Mancini, "Taraftar bir takım için çok önemli unsurdur. Bilet alıp, fedakarlık yapıp geliyorlar. Mutlu olmadıklarında da düşüncelerini söyleme hakları var. Bu tepkileri normal" ifadesini kullandı.

"SNEIJDER YARIN İSTANBUL'DA OLACAK. JUVENTUS MAÇINDA OYNAYABİLECEK"

Teknik direktör Mancini, sakatlıkları nedeniyle takımdan ayrı olan Sneijder'in yarın İstanbul'da olacağını açıklayarak, "Her zaman Sneijder'den bahsediyoruz. Kendisi yarın İstanbul'da olacak. Ümit ediyoruz ki Juventus maçına kadar daha iyi duruma gelecek. Belki yüzde yüz performansını gösteremez ama yüzde 60'ını bile oynasa, Sneijder, Sneijder'dir" dedi.

"MUSLERA'NIN ELAZIĞSPOR KARŞISINDA FORMA GİYECEĞİNİ TAHMİN EDİYORUM"

Mancini, bir diğer sakat oyuncu Muslera'nın ise 6 Aralık Cuma günü Elazığspor ile yapacakları maçta oynamasını beklediklerini söyledi.

İtalyan teknik adam, devre arası transfer dönemine yönelik sorular üzerine, "Şu anda aklımızda sadece Aralık ayı sonuna kadar oynayacağımız 6 maç var. Sadece bunu düşünüyoruz. Transfer konuşmak için doğru bir zaman değil. İkinci yarıya daha umutlu bakabilmemiz için, bu 6 maçtan en iyi sonuçları almamız gerekiyor" dedi.

Mancini, normal sürede oyuncu değişikliği yapmaması konusunda da, "Maçta 2-0 öndeydik ve pozisyona da giriyorduk. Dürüst olmam gerekirse, skorun 2-2 olacağını düşünmedim. Cuma günü yine maçımız var ve yedek kulübesindeki bazı oyuncuları kullanmak istememiştim" diye konuştu.

Galatasaraylı futbolcu Engin Baytar, çok enteresan bir maç olduğunu belirterek, "Zor olacağını biliyorduk. İlk yarıyı 2-0 önde kapatmanın verdiği bir rahatlık neticesinde, skorun 2-2'ye gelmesine neden olduk. Sonuçta penaltılarla kazandık ve kalecimiz Ufuk Ceylan'a teşekkür ediyorum. Bugün büyük bir ders çıkarmamız lazım. Rakip kim olursa olsun, skor ne olursa olsun, maçın 90 dakika oynandığını tekrardan hatırladık" dedi.

Kötü bir oyun çıkarmadıklarını, ancak skorun 2-2 gelmesinin ardından taraftar tepkilerini de doğal karşıladıklarını aktaran Engin Baytar, bundan sonra ne taraftarlarını ne de kendilerini üzmek istediklerini dile getirdi. Engin Baytar, devre arası transfer döneminde takımdan ayrılacağı haberlerine değinerek, "Haberler çıkıyor ama aldığım resmi bir teklif yok. Eğer teklif olacaksa da önce kulübümüze yapılacaktır. Kulübüm ayrılığa yakın durursa, konuşulur ve anlaşılır. Kimse istenmediği yerde kalmak istemez. Ben takımımda kalmak istiyorum. Kulübüm gitmemi isterse de anlaşır giderim" dedi.

Engin Baytar, fazla forma şansı bulamamasının kendisini moral olarak etkilediğini belirterek "Biz de insanız. Galatasaray'da iki güzel sezon geçirdim, kupalar kaldırdım. Başarılı olduk. Şimdi az forma şansı bulmak beni moral olarak etkiliyor. Tekrardan 90 dakika oynayınca da bu etkiyi hissediyorum. Bugün sahada belki 1 sene, 1,5 sene resmi maç oynamamış arkadaşlar vardı. Bu durum sahaya yansıyor. Biz her zaman hocamızın verdiği karara saygı duymalıyız. Kendi açımızdan ise moral olarak etkileniyoruz. Örneğin bugün sahada hiç yapmayacağım hatalar yaptım. Kendime yakıştıramadığım hatalarım var. Ne kadar kendimi üst seviyede tutmaya çalışsam da performanstan fire veriliyor" diye konuştu.

Antrenmanda takım arkadaşı Dany ile kavga ettiği yönünde basına yansıyan haberleri yalanlayan Engin, "Uzun zamandır benimle ilgili negatif hiçbir şey yayınlanmıyordu. Kavga olsa zaten daha önce çıkardı. Hiçbir takım arkadaşımla sıkıntı yaşamadım. Bu konulardan uzak kalmaya çalışıyorum ve kendimi de geliştirdim. Böyle bir haber çıkınca da üzülüyorum" dedi.

Sarı-kırmızılı futbolcu Yekta Kurtuluş da skorun 2-2'ye gelmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Hatalarımızdan ders çıkaracağız. Önemi olan tur atlamaktı. Uzun zamandır 90 dakika oynamayan bir toplulukla sahadaydık ve zor bir maç oldu. Penaltılarla da olsa kazandığımız için mutluyuz" ifadesini kullandı.

ÖZER: MAÇI PENALTILARA KADAR TAŞIMAK MUHTEŞEMDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Hasan Özer ise çok iyi bir mücadele ortaya koyduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Gerçekten güzel bir mücadele oldu. İlk yarı iyi değildik, ikinci devre oyuncularımın ortaya koyduğu futbol gerçekten mükemmeldi. Müthiş bir geri dönüş yaptık. Maçı penaltılara kadar taşımak muhteşemdi. Galatasaray 90 dakika oyuncu değiştirmedi. Onların maça giren oyuncuları diriydi. Penaltılarda da geri dönüş yaptık diyebilirim. Çünkü iki penaltıyı kaçırdıktan sonra eşitliği yakaladık. Ben maça başlarken oyuncularıma 'bu maçtan keyif alın' demiştim. Ben keyif aldım. Oyuncularımı tebrik ediyorum."

Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Ali Sakal, ilk yarıyı 2-0 yenik kapatmalarına rağmen maçtan kopmadıklarını ifade ederek, "İlk yarıya rağmen beraberliği yakaladık. Maç uzatmaya gitti. Sonrasında penaltılarda Galatasaray tur atladı. Onları kutluyoruz. İyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum" dedi.

Cihan Can ise penaltı atışını kaçırdığı için takım arkadaşlarından özür dilediğini söyledi. kç (os/fg/ssa)