TAKIMDAN gönderilmesi için yoğun çaba harcanan Florent Malouda’ya ABD’den sürpriz talipliler çıktı. Bordo- mavili takımın transfer komitesi, resmi teklif sonrası görüşmelere başlayacak.
Trabzonspor’un geçen sezon başında bedelsiz olarak kadrosuna kattığı ancak ciddi sorunlar ile karşılaştığı Fransız futbolcu Florent Malouda’ya ABD'den talep geldi. David Villa’yı kadrosuna katan New York City FC ile Henry’yi kadrosunda bulunduran New York Redbulls takımları bordo mavili takımın sözleşmesini feshetmek için uğraştığı Malouda’yı gündemine aldı. Trabzonspor Genel Menajeri Serhat Altıncı’nın resmi teklifin gelmesinin ardından iki kulüple de önümüzdeki günlerde görüşme yaparak, bu transfere yön vermesi bekleniyor.
HALİLHODZİC’İN EKİBİ TAMAM
Trabzonspor’un birkaç gün içerisinde resmen ismini açıklayacağı Boşnak teknik direktör Vahid Halilhodzic’in çalışacağı teknik ekip de şekillendi. Halilhodzic’in Cezayir milli takımında birlikte görev yaptığı bir yardımcısı ile kaleci antrenörünü, iki kondisyonerini ve Fransa’dan bir antrenörü beraberinde getireceği, Türkiye’den ise yerli antrenör olarak Fatih Kavlak’ın ekibe katılacağı kesinleşti. Halilhodzic’in ekibinde Trabzonspor’un eski futbolcuların Orhan Kaynak’ın da yer alma ihtimalinin yüksek olduğu açıklandı. 13 Temmuz’da Trabzon’a gelecek olan Vahid Halilhodzic’in 14 Temmuz’da ekibiyle toplantı yapacağı, 15 Temmuz’da ise takımın sağlık kontrolünden geçmeye başlayacağı belirtildi. Trabzonspor’un yurt dışı kampı ise 19 Temmuz’da başlayacak. 15 gün sürmesi beklenen kamp ardından Türkiye’ye dönecek bordo mavililerin kısa bir tatil ardından yurt içi kampı yapacağı belirtildi.
TRABZONSPOR MEDİCAL PARK YENİDEN AVRUPA’DA
Gelecek sezon Beko Basketbol Ligi için iddialı bir kadro kuran Trabzonspor Medical Park’ın FIBA Europa tarafından açıklanan EuroChallenge Cup Listesi’nde olmadığının dün duyurulması sonrasında FIBA ve Türkiye Basketbol Federasyonu nezdinde önemli girişimlerde bulunan ekibe müjdeli haber geldi. FIBA Europe’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Türkiye’den Trabzonspor Medical Park ile Rusya’dan Enisey Krasnoyarsk takımlarının EuroChallenge Cup’a davet edildiği duyuruldu. Trabzonspor Medical Park Basketbol Takımı Başkanı Abiş Hopikoğlu, kulüp sitesi aracılığıyla bir açıklama yaparak, "2014-2015 sezonu için, FIBA EuroChallenge Cup’ta yer almamız noktasında, basketbol camiasının bildiği üzere bir takım gelişmeler oldu. Dün yaşanan gelişmeler ışığında da daha önce katılmayı hak ettiğimiz EuroChallenge Cup’a direkt dahil olduğumuz, tarafımıza bildirildi Bu sezon mücadele edeceğimiz EuroChallenge Cup’ta, camiamızı ve Türk basketbolunu en iyi şekilde temsil edeceğimizi belirtir, saygılarımızı sunarız" dedi.

FOTOĞRAFLI