37.dk: Beşiktaş'ın kullandığı kornerde ceza alanında oluşan karambolde Aboubakar vurdu ancak savunma araya girdi.

36.dk: Orta alanda Aboubakar rakiplerinden sıyrılmak isterken önce topu kontrol etti ama sonrasında topu aldı. Top Beşiktaş'ta kaldı.

31.dk: Benfica'nın kullandığı serbest vuruşta top önce 3 kez direkten döndü. Sonrasında Ljubomir Fejsa topu ağlara gönderdi.

31.dk: GOL!

29.dk: Orta sahada rakibine faul yapan Tolgay sarı kart gördü

25.dk: Nelsinho Semedo'nun uzaktan şutunda kaleci Fabri çaresiz kalıyor.

25.dk: GOL!​

24.dk: 
Gelişen Beşiktaş atağında Quaresma sağ kanattan ortaladı ancak Beşiktaş'ta ceza sahasında kimse yoktu dönen topu alan Adriano'nun şutu auta gitti.

18.dk: Gelişen Beşiktaş atağından Queresma sağ kanattan ortaladı Luisao topu karşıladı sonrasında Oğuzhan topu tekrar ortaladı ancak top kalecide kaldı

15.dk: Franco Cervi'nin sol kanattan ortasında Atiba topu karşıladı. Ancak Benfica topu tekrar kazandı. Franco Cervi'nin şutunda top auta çıktı.

10.dk: Savunmadan sıyrılan Guedes Fabri'den de sıyrılarak topu ağlara gönderdi.

10.dk: GOL!

7.dk: Adriano'nun sol kanattan ortasında Quaresma kafayı vurdu ancak top auta gitti.

4.dk: Oğuzhan'ın sağ kanattan ortasında Aboubakar topu ağlara gönderdi ancak pozisyon ofsayt.

1.dk: Kritik karşılaşmanın ilk düdük sesi geldi.Başarılar Beşiktaş 

Beşiktaş'ın 11'i: Fabri, Gökhan, Marcelo, Tosic, Beck, Atiba, Tolgay, Quaresma, Oğuzhan, Adriano, Aboubakar,

Benfica'nın 11'i: Ederson, Luisao, Lindelöf, Semedo, Eliseu, Fejsa, Cervi, Guedes, Salvio, Pizzi, Mitroglou

Beşiktaş, Avrupa kupalarında 189. maçına çıkıyor 

Siyah-beyazlı ekip, geride kalan 188 maçta 69 galibiyet, 40 beraberlik ve 79 mağlubiyet alırken, attığı 237 gole karşılık kalesinde 265 gol gördü - Beşiktaş, Avrupa kupalarında bugüne dek sahasındaki 94 karşılaşmada 48 galibiyet, 22 beraberlik ve 24 yenilgi gördü - Portekiz takımlarıyla şu ana dek 10 kez karşılaşan siyah-beyazlı ekip sadece 2 kez kazanırken, bu ülke takımlarına karşı ayrıca 3 beraberlik ve 5 yenilgi aldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 5. haftasında bu akşam Portekiz temsilcisi Benfica'yı konuk edecek Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 189. mücadelesine çıkacak. Siyah-beyazlılar, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı 188 maçın 69'unu kazanıp 40'ında berabere kalırken, 79 müsabakada ise rakiplerine yenildi. Avrupa arenasında rakip fileleri 237 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde 265 gol gördü.

Portekiz takımlarına karşı başarısız sonuçlar 

Beşiktaş, Avrupa kupalarında Portekiz ekipleriyle şu ana dek 10 kez karşılaşırken rakiplerine karşı başarısız sonuçlar aldı. Bu ülke temsilcileriyle tarihindeki ilk maçı 2005-2006'da UEFA Avrupa Ligi'nde Guimaraes ile deplasmanda yapan siyah-beyazlı takım, rakibini 3-1 yendi. Beşiktaş, Portekiz temsilcilerine karşı sonraki 9 karşılaşmada ise sadece bir kez üstünlük kurabildi. Rakipleriyle 3 kez berabere kalan siyah-beyazlı takım, 5 maçtan da mağlup ayrıldı.

Son galibiyetini 2011-2012 sezonunda yine deplasmanda Braga'yı 2-0 mağlup ederek elde eden Beşiktaş, bu ülke temsilcileriyle oynadığı son 4 karşılaşmada ikişer beraberlik ve yenilgi yaşadı. Beşiktaş, Portekiz ekipleriyle İstanbul'da yaptığı 4 karşılaşmada ise taraftarlarına galibiyet sevinci yaşatamadı. İstanbul'daki karşılaşmalarda sadece Sporting Lizbon ile 1-1 berabere kalan siyah-beyazlı takım, sahasında Porto'ya 2, Braga'ya da bir kez mağlup oldu. Bu ülke ekiplerine karşı Şampiyonlar Ligi'nde üç maç yapan Beşiktaş, bir beraberlik ve 2 yenilgiyle sahadan ayrıldı. Siyah-beyazlı takımın, Portekiz takımlarıyla yaptığı maçlar ve aldığı sonuçlar

Beşiktaş Benfica maçı öncesi istatistikler

Beşiktaş, evinde oynadığı resmi maçlarda Portekiz takımlarına karşı kazanamadı. Benfica, Türk takımlarına karşı deplasmanda oynadığı beş resmi maçta galip gelemedi. Benfica, Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda oynadığı son sekiz maçın sadece birinde kalesini gole kapatabildi. Benfica, Şampiyonlar Ligi'ndeki son 44 maçında sadece bir kez ikiden fazla gol atabildi (Kasım 2013'te Anderlecht'e karşı).

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde evinde oynadığı son 12 maçın sadece üçünü kazanabildi ve bu maçların sadece birinde gol yemedi.Beşiktaş'ın bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı iki iç saha maçı da 1-1 sonuçlandı. Beşiktaş'ın, turnuvada iç sahada arka arkaya üç maçlık yenilgisiz serisi bulunmuyor. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde dört maçtır yenilmiyor: takımın turnuvada elde ettiği en uzun yenilmezlik serisi.

Beşiktaş, Avrupa kupalarında oynadığı son 20 maçın 19'unda rakiplerine gol atmayı başardı (toplam 27 gol). Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde sadece Barcelona ve Arsenal'in gole çevirme oranları Beşiktaş'tan daha yüksek. Beşiktaş bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde frikikten en fazla gol atan takım. Beşiktaş bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde rakip ceza sahasında topla en az buluşan beşinci takım. Ancak Kara Kartallar, rakip ceza sahasında her 12 topla buluşmada bir gol atıyor ve bu alanda turnuvanın en iyi beşinci takımı.

Beşiktaş, bu sezon Sevilla'nın ardından Şampiyonlar Ligi'nde en yüksek yüzdeyle ikili mücadele kazanan takım. Benfica, Şampiyonlar Ligi'ndeki son iki maçını kazandı. Ancak, Portekiz ekibi 2005/06'dan bu yana turnuvada arka arkaya üç galibiyet alamadı. Beşiktaş'ın bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde attığı gollerin %67'si duran toplardan geldi; turnuvadaki en yüksek oran. Ricardo Quaresma, son üç Şampiyonlar Ligi maçında iki gol atıp, iki de asist yaptı.