Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Beşiktaş ile Bursaspor karşı karşıya geldi. Vodafone Arena'da oynanan mücadeleyi ev sahibi Beşiktaş, 2-1'lik skorla kazandı.
Beşiktaş'ın gollerini 53 ve 65. dakikalarda penaltıdan Cenk Tosun attı. Bursaspor'un tek golü 90+1. dakikada Emre Taşdemir'den geldi. 
Bursaspor'da yedek kulübesindeki Sercan Yıldırım, maçın uzatma dakikalarında kırmızı kart gördü. 
Beşiktaş, bu sonuçla puanını 32'ye yükseltti ve lider Başakşehir ile aynı puana geldi. Bursaspor ise 24 puanda kaldı. Beşiktaş, gelecek hafta Kasımpaşa'ya konuk olacak. Bursaspor ise sahasında Antalyaspor'u ağırlayacak.
ŞENOL GÜNEŞ'TEN KİEV SONRASI ROTASYON
Şenol Güneş, savunmaya dönük orta sahada da değişikliğe gitti ve Atiba Hutchinson'ın yanında Necip Uysal'ı görevlendirdi.
Tolgay Arslan'ın yerine ilk 11'de forma giyen Necip, ligde 4 maç sonra ilk 11'de oynama fırsatı yakaladı. Son olarak Gençlerbirliği karşılaşmasında ilk 11'de oynayan siyah-beyazlı futbolcu, Trabzonspor ve Adanaspor maçlarında kadroda yer alamamıştı. Medipol Başakşehir karşısında yedek soyunmasına rağmen oynama şansı yakalayamayan Necip, Fenerbahçe mücadelesinde de sonradan oyuna dahil olmuştu.
Beşiktaş'ta Andreas Beck ve Tolgay Arslan'ın yanı sıra Tolga Zengin, Atınç Nukan, Gökhan İnler, Kerim Frei ve Ömer Şişmanoğlu yedekler arasında yer aldı.
SAKAT SIVOK'UN YERİNE ERTUĞRUL
Bursaspor'da sakatlığı nedeniyle son anda kadrodan çıkarılan Tomas Sivok, eski takımına karşı forma giyemedi.
Bu oyuncunun yerine savunmanın göbeğinde Ertuğrul Ersoy, şans yakaladı.
BURSASPOR TARAFTARLARI, 6 YIL SONRA...
Bursasporlu taraftarlar, 6 yıl sonra takımlarının Beşiktaş ile yaptığı deplasman maçında tribündeki yerlerini aldı.
Yaklaşık 40 otobüsle yola çıkan konuk takım taraftarları, güvenlik önlemleri altında iki kafile halinde stada ulaştı. Mücadeleyi 2 bine yakın Bursasporlu taraftar, kendilerine ayrılan bölümden izledi.
İki takım taraftarları zaman zaman karşılıklı tezahüratlarda bulundu. Her iki grup zaman zaman küfürlü tezahürat yaptı.
İLK 10 DAKİKA TEDBİRLİ BAŞLADI!
Mücadeleye Bursaspor, temkinli ve tedbirli olarak başladı. Beşiktaş ise orta sahada kalabalık kaldı ve savunmasını öne çıkararak, Bursaspor'a rahat oyun kurma imkanı vermedi.
İki takımın birbirini tartarak geçirdiği ilk 10 dakikanın ardından oyunun temposu giderek artmaya başladı. Beşiktaş, bu dakikalarda özellikle Olcay Şahan'ın merkezinde olduğu ataklarla Bursaspor kalesinde gol aradı.
DENİZ YILMAZ, İNANILMAZ BİR GOL KAÇIRDI
Maçın en net pozisyonunu ise 23. dakikada Bursaspor, Deniz Yılmaz ile kullanamadı. Merter Yüce'nin havadan gönderdiği pası Pablo Batalla, ayağı ile penaltı noktasının hafif sol çaprazında bomboş pozisyonda bulunan Deniz Yılmaz'a indirdi. Bomboş kale ile karşı karşıya olan Deniz Yılmaz'ın gelişine çektiği şut az farkla üstten dışarı çıktı.
BU KEZ DE ABOUBAKAR VURDU, ÇİZGİDEN ÇIKTI
Bu pozisyonun ardından Beşiktaş da net bir gol fırsatından, Vincent Aboubakar ile faydalanamadı. 27. dakikada Cenk Tosun'un ara pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda buluşan Vincent Aboubakar, topu sağına çektikten sonra yerden şutunu çekti ancak yavaş giden bu şutu kale çizgisi üzerinde Aziz Behich uzaklaştırdı.
Tedbirli geçen ilk 10 dakika ve arkasından çok tempolu, net iki pozisyonlu geçen 20 dakikanın ardından oyun orta saha mücadelesine döndü. İki takımın da agresif ve sert oynadığı bölüm, pozisyonsuz geçildi.
ÖNCE OLCAY, SONRA BATALLA
Devrenin sonuna doğru Beşiktaş, 42. dakikada Olcay Şahan ile gole çok yaklaştı. Olcay, kaleye vurmak yerine içeriye çıkarınca Beşiktaş skoru bir kez daha değiştiremedi. Ardından Bursaspor, 44. dakikada Pablo Batalla ile fileleri buldu ama yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.
MARCELO'NUN HAREKETİ SONRASI TARTIŞMA
İlk yarının uzatma dakikasında Marcelo Guedes'in Harun Tekin'in ayağına basması sonucu iki takım oyuncuları birbirleriyle tartışmaya başladı. Bu pozisyonda Marcelo hareketinden ötürü, Harun Tekin'e ise Marcelo ile tartıştığı için sarı kart çıktı.
BEŞİKTAŞ, PENALTI İLE ÖNE GEÇTİ
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, ikinci devrenin başında Olcay Şahan'ın yerine Tolgay Arslan'ı oyuna dahil etti.
Ev sahibi Beşiktaş, ikinci yarıya çok templu başladı. Beşiktaş'ın kurduğu bu baskı, sağ çaprazda topla buluşan Gökhan Gönül, ceza sahasına girer girmez Joshua John'un yaptığı müdahale ile yerde kaldı ve hakem Bülent Yıldırım, Beşiktaş lehine penaltı kararı verdi.
Penaltı vuruşu için topun başına geçen Cenk Tosun, kaleci Harun Tekin'in sağından topu ağlarla buluşturdu ve Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. Harun Tekin'in üstüste penaltı kurtarma serisi ise 5 ile sona erdi.
CENK VE NECID ÜSTÜSTE KAÇIRDI
Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, 1-0'dan sonra üstüste iki değişiklik birden yaptı. Önce John'un yerine Emre Taşdemir, ardından Yonathan Del Valle yerine Tomas Necid oyuna dahil oldu.
İki değişikliğin ardından Beşiktaş, 60. dakikada Cenk Tosun ile farkı 2'ye çıkarmaya çok yaklaştı. 63. dakikada Batalla'nın ortasıyla ön direkte topla buluşan Necid'in kafası az farkla auta bitti.
CENK TOSUN, PENALTIDA YİNE HATA YAPMADI
Bu pozisyonun dönüşünde Beşiktaş ikinci penaltısını kazandı. Ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Oğuzhan Özyakup, Merter Yüce'nin yaptığı sert müdahale ile yerde kaldı. Bu pozisyonda hakem Bülent Yıldırım, bir kez daha Beşiktaş lehine penaltı kararı verdi.
Penaltı vuruşunu kullanan Cenk Tosun, ilk golde olduğu gibi topu yine kalenin sol köşesine göndererek kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti.
BURSASPOR, DİSİPLİNDEN KOPMADI
2-0'dan sonra Bursaspor oyun disiplininden kopmadan mücadelesine devam etti ancak Beşiktaş, savunma güvenliğini ön plana alarak oynamaya devam etti. Bursaspor'un pozisyon üretemediği son bölümde Beşiktaş, iki kez gole çok yaklaştı.
İNANILMAZ KARAMBOLDEN GOL ÇIKMADI
81. dakikada sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Oğuzhan Özyakup geçti. Oğuzhan'ın ortası ile ön direkte buluşan Atiba Hutchinson topu kafayla altıpas içerisinde bulunan Cenk Tosun'a indirdi. Cenk Tosun'un gelişine çektiği şutu kaleci Harun Tekin kurtardı. Ardından, top Tosic'in önüne düştü ancak Tosic boş kaleye topu vuramadı. Bu pozisyonun ardından Aboubakar da bir pozisyondan faydalanamadı.
Bursaspor, 90+1. dakikada korner sonrası oluşan karambolde Emre Taşdemir, topu ağlarla buluşturdu ve farkı 1'e indirdi ancak 3 puan Beşiktaş'ın oldu.