"BUZDAN Aslanlar" reklam filmini basına tanıtıldı.
Galatasaray, futbol takımın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, erkek basketbol ekibinin oyun kurucusu Engin Atsür ve kadın voleybol takımı oyuncusu Saori Kimura'nın yer aldığı ve Volley Hotel'de gerçekleştirilen tanıtıma Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan, Daikin Türkiye Başkan Yardımcısı Takayuki Kamekawa, Daikin Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Tuna Gülenç, Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Massimo Barbolini ve oyuncuları da katıldı.
Reklam filmlerinin tanıtımının ardından açıklamalarda bulunan Arıboğan, bu sezon 8 takımın kendi branşlarında Şampiyonlar Ligi'nde mücadele verdiğini belirterek, "Kulüp içinde bir sinerji oluşturmaya yönelik bu proje için voleybol takımımızın sponsoru Daikin'in marka olarak kulübe verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Arıboğan, kulübün kendisine ait bir voleybol salonu çalışması olup olmadığına sorusunu, "Bütün branşlar sektörleşiyor. Gelirleri artıyor ve bu yüzden tesisler çok önemli. Bütün kulüplerde olduğu gibi bizim de tesislerle ilgili eksiğimiz var. Bu anlamda önümüzdeki yıllar için detayları sonuçlanmayan projelerimiz var" şeklinde yanıtladı.
Gülenç ise voleybola ilginin artmasına rağmen, bu ilginin potansiyelinin altında olduğunu ve bu kapsamda taraftarların voleybola olan ilgisini artırmak için "Buzdan Aslanlar" projesini hayata geçirdiklerini dile getirdi.
ARIBOĞAN SORULARI YANITLADI
Öte yandan Arıboğan, futbol takımında yaşanan sıkıntılar hakkında açıklamalarda bulundu.
Futbol takımının başına futbol direktörlüğü getirilene kadar bu görevi yürüteceğini ifade eden Arıboğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Galatasaray İcra Kurulu başkanı olarak bana bağlı olarak 6 çalışan direktörlük var. Futbolda bunlardan biriydi. Futbolda temel değişiklik yok. Futbol takımımızda önceden planlamadığımız bir değişimi yaşıyoruz. Biz bir teknik direktör değişimi planlamamıştık. Yönetim olarak kriz ve riskleri yönetmek istiyoruz. Takımda bir antrenör değişikliği gerekiyorsa o anda en iyisini yapmak, oyuncu alınacak en iyisini almak krizi yönetmektir onda da başarılıyız. Tercihimiz riski yönetmek. Planlarımızda teknik direktör değişikliği yoktu. Şu anda tahmin etmediğimiz bir süreci yönetiyoruz. Takımın başına Roberto Mancini'yi getirdik. Tabiki yeni hocanın takımı tanıması, ülkeyi tanıması oyuncuların hocayı tanıması belli bir süreç alıyor. Şu anda bir şansssız dönem yaşıyoruz. Teknik direktör değişim süreci yaşanıyor. Çok rasyonel olmayan şeyler yaşıyoruz. Bu süreçte ben de teknik heyete yardımcı oluyorum."
Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag ve Fenerbahçe derbisi öncesinde Muslera ve Sneijder'in sakatlıklarının takımı etkilediğini de ifade eden Arıboğan, "Çok önemli maçlar öncesinde iki oyuncumuzun sakatlığı sporun içinde olabilecek sakatlıklar olarak ortaya çıktı. Bunu süratle düzelteceğiz. Hocanın yabancı olmasından dolayı geçici bir süre futbolla yoğunlaşmış durumdayım. Futbol direktörü atanana kadar bu görevi yürüteceğim" diye konuştu.
Bir gazetecinin "Fatih Terim görevden ayrılması sonrasında bir pişmanlık oldu mu?" sorusuna ise Arıboğan şu cevabı verdi: "Teknik direktör değişikliği Galatasaray Kulübü'nün dışından kaynaklanan etkilerle bir hoca değişikliği oldu. Yaşanılacak süreçmiş bunun önüne kimse geçemedi. Her hangi bir yanlış anlaşılacak birşeyin olduğunu düşünmüyorum. Bu değişimin etkileri Galatasaray içinden kaynaklanan etkiler değil, dışından kaynaklanan etkiler" UD(UD/FG)