HAZIRLIK maçları oynamak için Türkiye'de bulunan Shaktar Donetsk takımının teknik direktörü Mircea Lucescu Türkiye'de çalıştığı dönem ile ilgili ilginç açıklamalar yapmaya devam ediyor.
Mircea Lucescu, Türkiye'de iki şampiyonluğu Fenerbahçe'ye karşı kaybettiklerini ve bu konuda kafasında hala soru işaretleri olduğunu söyledi.
Geçmiş yıllarda Türkiye'de Galatasaray ve Beşiktaş'ı çalıştıran Lucescu, Ukrayna temsilcisinin sağlık sponsoru olan Acıbadem Fulya Hastanesi'nde düzenlediği basın toplantısında, "Açıklamalarınızda Galatasaray ve Beşiktaş'ta başkan değişikliklerin sıklığını söylediniz. 13 yıldır aynı başkanla devam eden Fenerbahçe'nin teklifini neden kabul etmediniz?" sorusuna, "Galatasaray ve Beşiktaş hakkında konuştum. Onların başkanları ile ilgili görüş bildirdim. Fenerbahçe ile ilgili fikrimi belirtemiyorum. Ancak iki şampiyonluğu Fenerbahçe'ye karşı kaybettiğimizi biliyorum. Bu konuyla ilgili kafamda birçok soru işareti var" şeklinde yanıtladı.
Yaptığı açıklamaların belirsizlik yarattığı ve bunu açması istenen Rumen çalıştırıcı, şunları söyledi:
"Fenerbahçe'ye karşı tabii ki olumsuz bir şey yok. Ben Shakhtar Donetsk'te yapmak istediklerimi yerine getiriyorum. Oradaki atmosfer çok güzel. İstediğim şekilde takımı kuruyorum. Yenilgiyi hiçbir zaman kabul etmiyorum. Her zaman rövanşı bir şekilde almayı severim. Fenerbahçe'ye saygım sonsuz. Aslan burcuyum. Aslan burcu her zaman mücadele etmeyi sever. O zamanlar olanlar kimsenin suçu değil. Fenerbahçe'ye karşı olumsuz düşüncem yok. O zamanlar olanlar oldu. Ben şu anda istediğim yerdeyim.
"İSTANBUL'DA OLMAK HER ZAMAN ZEVK
İstanbul'a her zaman mutlulukla döndüğünü vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Burada olmak için her zaman fırsat yaratmaya çalışıyoruz. İstanbul, dünyanın en güzel ve en ilginç şehirlerinden bir tanesi. Orhan Pamuk'un İstanbul ile ilgili kitabını okuyan kişi, her defasında buraya sevgiyle döneceğini biliyoruz" şeklinde konuştu.
Genç sporcuların eğitiminden geçmesinin önemine değinen Mircea Lucescu, "Ben bunu Ukrayna'da yapıyourm. İsteseler de istemeseler de benim planlarım doğrultusunda gitmelerini sağlıyorum. Bu sabaha futbolcularım, Ayasofya, Sultanahmet ve Kapalıçarşı'yı gezmek istemiyorlardı. Ben onları zorladım. İstanbul'un güzelliklerini görmeleri için onları zorluyorum. Bu da genç oyuncuların eğitiminde önemli bir nokta" ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE'DE FUTBOL SEKTÖRÜNDE ÇALIŞMAK ZOR
Türkiye'de futbol sektöründe çalışmanın zorluğuna değinen Lucescu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Antrenör burada maalesef kendini güvendi hissetmiyor. Çok sık başkan değişiyor. Galatasaray ve Beşiktaş'ta bunu yaşadım. Zaferlerden sonra bile iki kere başıma geldi. Üçüncü kez başıma gelmesini istemiyorum. O yüzden üçüncü kez olmayabilir. Ben uzun süreli planlamaların adamıyım. Buradaki planlamalar kısa olduğundan düşünmüyorum. Genelde tasarruf adamıyım. Başkanlar ise tam tersi israf ediyorlar. O yüzden anlaşamıyoruz."
ACIBADEM ÇOK İYİ BİR HASTANE BURADA OPERASYON GEÇİRECEĞİM
Shakhtar Donetsk'in Acıbadem Hastanesi ile işbirliğine değinen Rumen çalıştırıcı, "İyi bir işbirliğinin her iki tarafa da yararı var. Burada gördüklerim beni şaşırttı ve sevindirdi. Oyuncuların kendilerini hazırlama konusunda güzel bir yer. Herhalde ilk gelen ben olacağım. Omzumdan operasyon geçirmem gerekiyor. Oyunculardan önce ben test edeceğim. Oyunculara, Avrupa'ya gitmelerindense buraya gelmelerini önereceğim" diye konuştu. AD(UD/FG)