İngiltere'de yaşayan fanatik Beşiktaşlı taraftar Cengiz Ertem, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda oynanacak olan Chelsea - Galatasaray maçı öncesi Sarı-kırmızılı taraftarlara uyarılarda bulundu.

31 yıldır Londra'daki bütün futbol gelişmelerini takip eden koyu Beşiktaş taraftarı Cengiz Ertem, Stamford Bridge'de oynanacak maça gelecek olan Galatasaraylı taraftarların taşkınlık yapmamaları konusunda uyardı.

Ertem, şunları söyledi;

Yaklaşık 11 yıl önce Chelsea - Beşiktaş maçına gelmiştim. Sergen'in muhteşem iki golüyle galip geldiğimiz maç çıkışı talihsiz bir olay yaşadım. Çıkışta bodyguardlar tarafından dövüldüm ve hastanelik oldum. Chelsea kulübü, taraftarıyla çok güçlü bir kulüp. Türkiye'den gelen Galatasaraylı kardeşlerime tek bir uyarı yapmak istiyorum. Güzelce maçı izlesinler ama taşkınlık yapmasınlar. Chelsea tarafından bilet alanlar da çok dikkatli olsunlar.Pozisyonda ayağa kalkanları bile atarlar. Muhteşem taraftarları var. Takımlarını çok güzel destekliyorlar. Herkes maçın keyfini çıkartsın. Dilerim benim başıma gelen Galatasaray taraftarının başına gelmez.

Tam olarak başına ne geldi sorusuna da Cengiz Ertem, İyi akşamlar dedim. 4 bodyguard üzerime saldırdı. Gözlerimi hastanede açtım. Avukatım başarılı olmadı. Bu bodyguardların işine son verildiğini sonradan öğrendim yanıtını verdi.

Cengiz Ertem ayrıca, bugüne kadar 10'un üzerinde Chelsea maçını izlediğini, eski milli futbolcu ve antrenör Tugay Kerimoğlu ile birlikte de maçlara gittiğini söyledi.

Öte yandan Cengiz Ertem, bilet sorununu da Galatasaray'ın çözmesi gerektiğini söyledi ve biletlerin karaborsaya düştüğünü anlattı.

Londra'da Beşiktaş amigosu olarak da tanınan Cengiz Ertem, İngiltere'de Tugay Kerimoğlu ve Emre Belezoğlu'nun tercümanlık ve asistanlığı yaptı.

FARUK ZABCI - LONDRA

fz(gh)