LAZİO TEKNİK DİREKTÖRÜ PETKOVIC: "TRABZONSPOR MAÇINI KAZANMAK ZORUNDAYIZ" UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda yarın akşam Trabzonspor'la karşı karşıya gelecek olan Lazio'nun teknik direktörü Vladimir Petkovic, gruplardan sonra hemen favori takımları karşılarına almamak adına Trabzonspor karşısında kazanmaları gerektiğini söyledi.

Vladimir Petkovic, lideri belirleyecek maç öncesi orta saha oyuncusu Felipe Anderson'la birlikte, mavi-beyazlı takımın Roma yakınlarındaki tesislerinde basın toplantısı düzenledi. Yarın akşam Olimpiyat Stadı'nda oynanacak olan maçtaki hedeflerinin Trabzonspor'u yenerek grupta birinciliği elde etmek olduğunu söyleyen Petkovic, böylece favori takımlar arasına gireceklerini ifade ederek, "Bu Avrupa'daki geleceğimiz için önemli" dedi.

İTALYAN FUTBOLU İÇİN ZAFER DÖNEMİ DEĞİL

Şampiyonlar Ligi'nde Juventus'un Galatasaray'a mağlup olup, Avrupa Ligi'nde mücadele edecek olmasını da değerlendiren Petkovic, "Puan kaybetmek, futbol için çok kötü bir haber. Juventus'un futbol kalitesini biliyoruz, İtalyan futbolu için bir zafer dönemi değil bu" diye konuştu. Avrupa Ligi'nde Juventus'un favoriler arasında olacağını dile getiren Petkovic, "Finalin Juventus'un evinde oynanacak olması da onlar için ayrı bir motivasyon kaynağı olacak. Bu haber, Avrupa Ligi için güzel çünkü Ocak ayından itibaren kaliteyi artıracak çok iyi takımlar geliyor" dedi.

Gruplardan sonra hemen favori takımları karşılarına almamak adına Trabzonspor karşısında kazanmalarının önemli olduğunu vurgulayan teknik adam, "Bunu takiben grupta birinci olmamız bize biraz avantaj kazandıracaktır" dedi.

KLOSE AÇIKLAMASI

Sakatlığı devam eden Miroslav Klose'ye ilişkin açıklama yapan Petkovic, "Benim hedefim hepsini sahada görmek. Klose tek başına farklılık yaratabilecek bir oyuncu ve rakipleri zorlayabilir. Maçtan önceki son antrenmandan sonra onunla konuşup, oynayıp oynayamayacağıyla ilgili kararı vereceğiz" dedi.

Son dönemde kötü bir seyir sergileyen takımıyla yollarının ayrılma ihtimali sorulan Petkovic, "Boş sözlerden ziyade kendimizi sahada ifade etmek istiyoruz. Ben oyuncularıma, takımıma inanıyorum" dedi.

Özellikle son dönemde takımdaki arkadaşlık duygusundan ve sergilenen futboldan memnun olduğunu anlatan Petkoviç, "Son sonuçlara baktığımızda iyi bir seviyeye geldiğimizi görebiliriz. Futbolcularımız bireysel hata yapmıyor" diye sözlerini sürdürdü.

Roma'nın teknik direktörü Rudi Garcia'nın bu sezon Lazio'nun beklenen performansı gösteremediği yönündeki eleştirisi hatırlatılan Petkoviç, "Umarım böyle söylememiştir, bu tartışmanın içine girmek istemem. Evet şu dönemde biraz zayıfız. Bunu telafi etmeliyiz.

Brezilyalı futbolcu Felipe Anderson ise Trabzonspor maçına hazır olduklarını söyleyerek, "Kazanmayı arzuluyoruz. Grup birincisi olarak yolumuza devam etmek istiyoruz" diye konuştu.

Lazio'nun maçtan önceki son antrenmanının ilk 15 dakikası basına açık yapıldı. ESMA ÇAKIR - ROMA / (fotoğraflı) EÇ (GH)