A Milli Futbol Takımımız ile yarın saat 21.00'de 5 Ocak Stadı'nda özel maçta karşılaşacak olan Kuzey İrlanda Milli Takımı Teknik Direktörü Michael O'Neill, "Türkiye iyi bir takım olmasına rağmen, Avrupa Şampiyonası'na katılamadı. Bizim için zor bir maç olacak. Türkiye, zor bir rakip" dedi.
Bu tür maçların, oyuncuların gelişmesinde ve takımların son halini görmesi için büyük bir öneme sahip olduğunu belirten O'Neill, "Türkiye ile özel maçta karşılaşacağımız son anda belli oldu. O nedenle kısa bir sürede hazırlanmak durumunda kaldık. Türkiye'de bizim gibi yeni oyuncular deniyor. Jonny Evans, Steven Davis gibi tecrübeli oyuncularımız var. Yeni oyunculara daha çok yer vereceğiz. Onları takıma adapte edeceğiz. Evans, son 9 günde 3 maç oynadı. Biraz yorgunluğu var. Ancak o da takımımızın bir parçası. West Bromwich'te oynayan Chris Brunt isimli oyuncumuz sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarıldı" dedi.
"NEDEN BAŞARILI OLAMIYORUZ"
Kuzey İrlanda basınının "Neden başarılı olamıyoruz" sorusuna ise Michael O'Neill, "Limitli bir kadromuz var. Bu oyuncularla önemli organizasyonda mücadele etmek zor. Kadromuz biraz tecrübesiz. Önemli takımlarla maç yaptıkça, tecrübe kazanacağız. Türkiye çok iyi bir takım, yeni isimler deniyorlar. Güzel futbol sergilemek istiyoruz" diye konuştu.
"TÜRKLER, MİSAFİRPERVER"
Türkiye'ye ve Adana'ya ilk kez geldiğini anlatan Michael O'Neill, şöyle konuştu: "Türkler çok misafirperverler. Kaldığımız otel ve buradaki insanların yaklaşımı güzel. İki günün, çok güzel geçeceğine inanıyorum"