BREZİLYA’DA gerçekleştirilecek 2014 Dünya Futbol Şampiyonası’na katılma şansını kaybeden Türk Milli Futbol takımının cuma akşamı özel maçta karşılaşacağı Kuzey İrlanda, Adana'daki ilk antrenmanını yaptı.
Zemininin sulanması istedikleri Gençlik Stadı'nda yaptı.
Türkiye'ye ilk kez geldiğini belirten teknik direktör Michael O'Neill, takımına zemininin sulanması istedikleri 5 Ocak Stadı'nın yanındaki Gençlik Stadı'nda yaptırmadan önce bir açıklamada bulundu. Takımında eksik olmadığını, Türk milli takımını da yakından tanıdıklarını belirten teknik direktör O'Neill, şunları söyledi:
"Başlarında Fatih Terim gibi deneyimli bir antrenör var. Türkiye güçlü bir ekip. Kadrolarında Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'da oynayan üst düzey kulüplerin oyuncuları var. Müsabaka, kolay geçmeyecek. Biz ise genç bir kadroya sahibiz. Adana'da da hava koşulları çok iyi."
ADANA MAÇA HAZIR
Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile Futbol Federasyonu Adana Bölge Müdürü Akif Oflaz, Gençlik Stadı’nda konuk ekibin tüm gereksinimlerini karşıladı. Türkiye-Kuzey İrlanda özel milli takım karşılaşması için tüm hazırlıkların tamamlandığını beyintenh Hadi ve Oflaz, uluslararası organizasyonları yapacak kadrolara sahip olduklarını söyledi.
MEDYA İLGİSİ
Türk ve yabancı 180 medya mensubu, maçı izlemek için başvuruda bulundu. Bu arada 5 Ocak Stadı’nda karşılaşmadan sonra antrenörlerin açıklama yapacağı medya odasının da yeri değiştirilerek genişletildi. Stattaki protokol ve basın tribününde koltuklar onarıldı, bazıları da değiştirildi.
BİLETLER SATIŞTA
Türkiye-Kuzey İrlanda karşılaşmasının yapılacağı 16 bin kişi kapasiteli 5 Ocak Stadı’nda  tüm eksikler giderildi. 5 Ocak Stadı Kuzey Maraton Tribünü girişinde açılan 2 gişede bilet satışları devam ediyor. Maçı izlemek isteyenlere TC kimlik numaralarıyla en fazla 4 bilet veriliyor. Kapalı 60, maraton 35, kale arkası bilet fiyatların ise 20 TL’ye satılıyor.
MAÇI HOLLANDALI HAKEMLER YÖNETECEK
Karşılaşma için Adana’ya erken gelen Kuzey İrlanda Milli takımı Seyhan Otel’e yerleşti. Yarın saat 12.00’de Adana’ya gelecek olan Türk milli takımı ise Hilton Oteli’nde kalacak.
Cuma günü saat 21.00’de başlayacak karşılaşmayı Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Bas Nijhuis yönetecek. Nijhuis’in yardımcılıklarını Rob Van de Ven ile Charles Schaap yapacak, 4'üncü hakem ise Dennis Higler olacak. (AP/AÖ)  FOTOĞRAF