UEFA Avrupa Ligi A Grubu üçüncü maçında Fenerbahçe sahasında Hollanda devi Ajax'ı konuk etti. Baştan sona kadar Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile süren maçı temsilcimiz 89. dakikada Fernandao'nun attığı golle 1-0 kazandı.


Fenerbahçe özellikle 60-65 arasında ciddi pozisyonlardan sonuç alamazken konuk takım adeta beraberlik için gelmiş gibi oynadı.

Bu sonuçla Fenerbahçe 4 puana yükselirken Ajax 2 puanda kaldı. Grubun 4. maçında Fenerbahçe bu sefer Hollanda'da Ajax ile karşı karşıya gelecek.

GÖKHAN 14 MAÇ SONRA

Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu Gökhan Gönül, bu sezon ilk kez forma şansı buldu. Sezon başı geçirdiği sakatlık nedeniyle yaklaşık 1,5 ay sahalardan uzak kalan Gökhan, bu sezon takımının Avrupa'da ve ligde oynadığı 14 maçta da forma giyemedi.

NANI SÜRPRİZİ

Sarı-lacivertlilerde Kayserispor maçında sakatlanarak oyundan çıkan Luis Nani, iyileşerek Ajax maçına yetişti. Bu sezon bütün maçlara ilk 11'de başlayan Nani, hafta içinde antrenmanlarda takımdan ayrı kalmıştı. Sadece dünkü antrenmanın başında bir süre takımla çalışan Nani, sürpriz bir şekilde Ajax maçının 11'inde yer aldı.

47 YIL SONRA YENİDEN

Fenerbahçe ile Ajax 47 yıl sonra Avrupa arenasında birbirlerine rakip oldu. Sarı-lacivertliler, Hollanda ekibiyle 1968-1969 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda karşılaşmış ve iki maçı da 2-0 kaybederek elenmişti. İki takım bir Avrupa kupası maçında 47 yıl sonra mücadele etti.

KOREOGRAFİ İLE TAKIMA DESTEK

Fenerbahçeli taraftarlar maçın başlamasına kısa bir süre okul açık tribününde açtıkları kartonlarla koreografi şov yaptı. Sarı-lacivertli taraftarlar üst tribünde açtıkları kartonlarda "Listen (Dinle)", aşağıda açtıkları pankarta da "Call for Glory (Zafer Çağrısı)" yazdı. Koreografi beğeni toplarken, taraftarlar maçın başında takımlarını büyük destek verdi. 

FENERBAHÇE GOLLE BAŞLIYORDU

11. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Sol kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından kaleyi tam karşıdan gören bir noktada topla buluşan Diego'nun sert şutunu kaleci zorlukla çeldi. Ardından Nani, soldan orta-şut karışımı bir vuruş çıkardı.. Van Persie bu vuruşla önüne güşen topu yakın mesafeden kaleye gönderdi ama Cillessen inanılmaz çıkardı. Dönen topu bu kez Caner aldı. Ortasını yaptı ama herkesi aşan top auta gitti.

KALECİYİ GEÇEMEDİLER

32. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında ceza alanı yakınlarında topa buluşan Van Persie, meşin yuvarlağı soluna çekip kaleye şutunu gönderdi ama Cillssen iyi yer tuttu.

53'te sağ kanattan gelişen atakta Diego'nun ceza alanına yaptığı ortaya Van Persie kafa vurdu ancak top auta gitti. 55'te ise bu sefer sol kanattan geldi orta. Caner'in ceza alanına uzun gönderdiği topa hareketlenen Josef'in kafa vuruşu yandan dışarı çıkarken penaltı beklentileri vardı Karar ise aut oldu...

AJAX'A POZİSYON İZNİ YOK

Orta sahada daha etkili olan Ajax final paslarını doğru yapamayınca pozisyon üretemedi. Konuk ekip, Fenerbahçe'nin iyi savunması karşısında zorlandı ve daha çok şutlarla şansını denedi. Hollanda temsilcisi, ciddi pozisyon üretemediği ilk yarıyı 0-0 beraberlikle tamamladı.

İKİNCİ YARI HIZLI BAŞLADI

62. dakikada kaleci Cillessen, kalesini terk edip taç atışı kenarından topu uzaklaştırmak istedi. Kısa düşen topu Josef boş kalan kaleye göndermeyi denedi ancak Cillessen hemen ceza alanına dönüp topun kontrolünü sağladı.

İKİ DAKİKADA İKİ POZİSYON

64'te sol kanattan köşe vuruşu kullanan Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Nani'nin ceza alanına ortasında Josef'in kafa vuruşunu Ajax savunması çizgi üstünden çevirdi. Ardından yaşanan karambolde savunma topu uzaklaştırdı.

Sadece 1 dakika sonra tartışmalı bir pozisyon yaşandı. Sol kanattan gelen Diego, ceza alanına gireceği anda Tete, topa eliyle müdahale etmesine rağmen hakem oyunu sürdürdü. 

FABIANO BAŞARILIYDI

Fenerbahçe 60. dakikadan sonra ataklarını sıklaştırdı ama kalesinde de ciddi bir tehlike yaşadı. 69. dakikada Ajax, sağ kanatta ceza alanına yakın bir noktadan serbest vuruş kullandı. Schöne'nin ortasında Klaassen topu aşırttı ama son anda Fabiano tokatladı. Ardından da Ba topu kornere gönderdi.

GOLCÜ YİNE SAHNEYE ÇIKTI

Fenerbahçe 89. dakikada sonunda aradığı gole ulaştı. Atak yönünün sağ kanadından kullanılan kornerde Caner Erkin penaltı noktasına doğru ortasını yaptı. Van Persie'nin yerine oyuna giren Fernandao çok iyi yükseldi ve kafa vuruşunu yaptı. Savunmaya da çarpan top ağlarla buluştu ve Fenerbahçe'nin gruptaki ilk galibiyetini ilan eden gol oldu: 1-0'Kurtarıcı' iş başında! Tam bitti derken...