FIFA 2013 Konfederasyon Kupası öncesi karşılaşmalarda söylenen milli marşların süresini 90 saniyeye indirmişti. Japonya'yla karşılaştığı Konfederasyon Kupası açılışında Brezilya milli marşının bant yayını 90. saniyede durmuş ancak kaptan Thiago Silva marş söylemeye devam etmişti. Takım arkadaşları ve seyirciler de Thiago'yu yalnız bırakmamıştı. O günden itibaren milli marşı müziksiz tamamlamak Seleçao'nun adeti oldu. Brezilya-Meksika maçında da adet bozulmadı. Thiago Silva'nın öncülüğünde bir kez daha milli marş sonuna kadar söylendi.

Marş sırasında kendini tutamayan Neymar'ın gözyaşları da tüm Brezilyalılara duygusal anlar yaşattı. Neymar daha sonra marş çalınırken, çok heyecanlandığını ve duygularına hakim olamadığını açıkladı.

HAYALET ŞEHİR RİO

Rio de Janeiro maç sırasında hayalet şehir görünümündeydi. Favelalardan lüks semtlere kadar her yer Brezilya bayraklarıyla süslenmişti. Maç boyunca bütün işyerleri ve alış-veriş merkezleri kapalıydı.

FIFA Fan Fest'in Copacapana'daki merkezinde 20 bin kişi Brezilya-Meksika maçını izledi. Çoğunluğunu Brezilyalı taraftarların oluşturduğu şenlikte maç öncesi ve sonrası çeşitli müzik grupları sahne aldı, samba gösterileri yapıldı.

FORTELEZA'DA KUPA KARŞITI EYLEM

Brezilya - Meksika maçına ev sahipliği yapan Fortelaza kentinde kupa karşıtı eylem vardı. Öğle saatlerinde Castelao Stadı'na giden ana arteri kesmek isteyen 500 kadar göstericiyi dağıtmak isteyen polis biber gazı ve plastik mermi kullandı. "Kupa Olmayacak Komitesi"nin (Nao Vai Ter Copa) Castelao Stadı'na 5 km uzaklıkta düzenlediği eylemde polis göstericilere bir toma üzerinden su sıktı ve kenar mahallelere kadar kovaladı. Onlarca göstericinin gözaltına alındığı eylemde Black Block grubu bir halk otobüsü yaktı.

CANAN KAYA - RİO DE JANEİRO /