Hükümetin uzun süredir üzerinde çalıştığı ve geçtiğimiz gün Meclis'e gelen dev af paketiyle kulüplerin de yüzü gülecek.

Ancak, gelen bu af paketiyle, vergiler, SGK primleri ve idari para cezalarıyla, takipteki kamu alacaklarında gecikme faizlerinden ve cezalardan vazgeçilmesine, vergi borcu olmayan kulüpler tepki gösteriyor.

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın vergi affı kararına tepkisi ise farklı oldu. Cavcav, "Devlet büyüklerimizin aldığı kararlara saygımız sonsuz" dedi.

Başkan Cavcav tepkisini ortaya koyarken, olaya farklı bir boyut kazandırdı.

Cavcav, "Bizim gibi vergi borçlarını ödeyen kulüplere yazık oluyor. İstanbul kulüpleri ayrı bir lig kursun, orada mücadele etsinler. Anadolu kulüpleri, Trabzonspor da dahil 15 kulüp ayrı bir ligde oynayalım. Ülkemize yerli futbolcunun maliyeti 2 milyon TL'den başlıyor. Bu konularda konuşmak istemiyorum. Ben Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile bu konuları konuşacağım. Bu şartlar altında bizim gibi kulüplerin ayakta durması mümkün değildir. Bizler her türlü şartlarımızı devletimize karşı yerine getiren kulüpleriz. Bu nedenle 15 Anadolu kulübü ayrı bir lig, 3 büyükler de kendilerine bir lig kursunlar" diye konuştu.

ERCAN ATA - ANKARA /

ea(gh)