Ercan ATA/ANKARA, () - KULÜPLER Birliği Vakfı'nın başkanlığına seçilen Göksel Gümüşdağ, "Türk futbolunun kaybolan marka değerini sadece büyük kulüpler değil futbol ailesinin tüm paydaşlarıyla ayağa kaldıracağız" dedi.

Kulüpler Birliği Vakfı Olağan Genel Kurul toplantısı Ankara'da yapıldı. Vakfın Balgat'taki merkezinde yapılan toplantıda, Kulüpler Birliği'nin yeni başkanı seçildi. Spor Toto Süper Lig'den 12 takımın başkan düzeyinde temsil edildiği ve 1.5 saat süren toplantıya sadece Trabzonspor kulübünden katılım olmadı.

Genel kurulda Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş temsilcileri divan kuruluna seçildi. Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ise oybirliğiyle başkanlığa getirildi. Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Mithat Yenigün, toplantının divan kurulu başkanlığına seçilirken, başkanvekilliğine ise Eskişehir Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan seçildi.

Vakfın 7. başkanlığına seçilen Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Kulüpler Birliği Vakfı Yönetim Kurulu'na Akhisar Belediyespor, Mersin Büyükşehir Belediyespor, Bursaspor, Kardemir Karabükspor, Balıkesirspor, Konyaspor ve Sivasspor seçildi. Onursal Başkanımız İlhan Abi'ye desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Her zaman onun duayenliğine, desteğine ihtiyacımız var. Kendisine sonsuz teşekkür ediyorum. 17 Süper Lig kulübünün bana göstermiş olduğu teveccühten dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah Türk futboluna, Kulüpler Birliği Vakfı'na hayırlı uğurlu olur."

"TÜRK FUTBOLUNUN MARKA DEĞERİNİ ARTIRACAĞIZ"

Gümüşdağ, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. "4 büyük kulüpten delegenin olmadığını görüyoruz. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki soru üzerine Gümüşdağ, "Özellikle onlar bu konuda tevazu gösteriyorlar. Anadolu kulüplerinden genelde olsun diyorlar. Biz de bu konuda hiçbir zaman sıkıntı yaşamadık. Kulüpler Birliği aynı ismi doğrultusunda bir birliktir. İnşallah bu dönem daha da güçlendireceğiz. Bunu devam ettireceğiz. İlhan Abi, sağ olsun birlikteliği hep sağladı. Biz de üzerine ekleyerek devam etmek istiyoruz. Türk futbolunun kaybolan marka değeri için sadece büyük kulüpler değil futbol ailesinin tüm paydaşları destek sağlamak zorunda. Gerçekten çok önemli istekler, talepler var. Kulüplerin münferit talepleri değil, genel Türk futbolunun ihtiyaçları ve projelendirilmesi gereken istekler var. Bunlarla ilgili çalışmaya hız kaybetmeden devam edeceğiz. Hepsini burada istişare edeceğiz, uzlaşmasını da vizyonunu da bu masada gerçekleştireceğiz" ifadesini kullandı.

"TFF ile bir görüşmeniz olacak mı" sorusuna da Gümüşdağ, "Özellikle çalışmalarımız için TFF empati içerisinde olacak. Futbol Federasyonu, bu birliğin sürekli beraber çalışması gereken en önemli kurumudur. Hepimiz TFF'nin genel kurul delegeleriyiz. TFF ile Kulüpler Birliği Vakfı'nın ortak çalışmaları daha da çoğalacak, bir araya daha da sık geleceğiz. Vakıf olarak TFF'yi ziyaret edeceğiz. TFF'nin mevcut sorunları ve ihtiyaçlarla ilgili ziyaretlerimizi yapacağız. Sadece TFF değil Gençlik ve Spor Bakanlığı'nı da ziyaret edeceğiz. Türk futbolunun sorunları fazla, bunları çözmek için gayret edeceğiz" karşılığını verdi.

CAVCAV'DAN 4 BÜYÜKLERE BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ise Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un 4 kulüp başkanlarının ve seyircileriyle bütünleşmesi gerektiğini belirtti.

Kulüpler Birliği'nin yeni başkanı Göksel Gümüşdağ'a da ricada bulunan Cavcav, "4 güzide takımımızın başkanlarını mutlaka bir araya toplayıp, birliği ve beraberliği sağlamak durumundayız" dedi.

Gümüşdağ ise, en önemli çalışmalarının birlik ve beraberliğin sağlanması olduğunu vurguladı.