BERLİN'de dün başlayan duruşmaya tutuklu sanık Erman M., tutuksuz yargılanan kadın satıcısı Marek S. hazır bulundu. Sanıklardan Yusuf A., Türkiye'ye kaçtığı için dosyası davadan çıkarıldı. Kadın satıcısı Marek S., bir kadının genelevde zorla çalıştırılmasına ortam hazırlamakla suçlanıyor.

ÇALIŞTIRMAYA ZORLADI


Duruşmada savcı iddianameyi okudu. İddianameye göre Erman M., üç yıl önce 18 yaşında olan Bahar C.'yi evlenme vaadiyle kandırıp iğfal etti, ardından genelevlerde çalışmaya zorladı. Bahar C. karşı çıkınca Erman M.'nin fiziksel ve cinsel saldırısına maruz kaldı, "Ailene anlatırız" diye tehdit edildi. Savcıya göre Erman M., Bahar'ı, "Genelevlerde çalış, gelecekte kuracağımız yuvamız için gerekli parayı yap, sonra evleniriz" diye kandırdı. İddianamede yer alan ifadelere göre Erman M., Berlin'de bir genelevde zorla çalıştırdığı Bahar C.'nin günde kazandığı 250 euroyu yetersiz buldu, günde bin, hafta sonları da 3 bin euro getirmesini istedi. Ayrıca Bahar'ın vücuduna İngilizce 'Erman'a ait' dövmesi yaptırdı.

BİR EZİYET DE DURUŞMADA YAŞADI


Sanık koruma programına dahil edilen Bahar C., duruşmaya biri kadın, altı polis koruması altında geldi. Bahar'ın peruk takıp, kafasını ve yüzünü kapatarak ifade vermek istemesine, sanık avukatları itiraz etti. Bu yüzden sık sık duruşmaya ara verildi. Genç kızın mahkeme salonunda oturma şekline de itiraz eden sanık avukatlar, "Tanığın yüzünü, biz ve sanıklar görmeden ifadesinin alınması yasalara aykırı" itirazını ısrarla yapınca hakim, koruma polislerinin yardımıyla genç kızın yüzünü hafifçe açtırdı.

BURKA'YA BENZİYOR İTİRAZI


Bu kez de avukatlar, Almanya'da burka benzeri bir biçimde örtünerek ifade verilemeyeceğini ileri sürdü. Avukatların itirazını kabul eden hakim, Bahar C.'yi başına örttüğü örtüyü açması için salondan çıkarttı. Sanık avukatları, 20 dakika sonra tekrar salona getirilen Bahar C.'yi bu kez de sanıkların göreceği şekilde oturmasını talep etti. Bunun üzerine mahkeme duruşmaya ara verdi.