Spor Toto Süper Lig, seneler geçtikçe değerini arttırıyor. Yeni stadyumlar yapılıyor, dünya yıldızları ülkemize futbol oynamaya geliyor. Ancak bir türlü tribünler dolmuyor.


Passolig geldi böyle oldu

Passolig’in yürürlüğe girmesinden bu yana günden güne düşen seyirci sayıları, bu hafta da vasatı gördü. Mario Gomez, Robin van Persie, Lukas Podolski, Samuel Eto’o gibi dünya yıldızlarının forma giydiği Süper Lig’de oynanan 9 maçı sadece 78 bin kişi izledi.



Haftanın en çok dolan stadyumu Gençlerbirliği maçında Galatasaray tribünüydü. 22 bin kişi bu karşılaşmayı stattan takip etti ancak bu sayı, Almanya Bundesliga’da haftanın en az izlenen maçı olan Wolfsburg-Hoffenheim’dan (28 bin) bile az! Almanya taraftarı, 395.065 kişi ile neredeyse tam dolu stadyumlarıyla bizim bulduğumuz rakamı tam olarak 
5’e katlıyor.



Barça ve Real 2’ye katladı

La Liga’nın 2 büyük kulübü Barcelona ve Real Madrid, bu hafta maçlarını evlerinde oynadı. Barça’nın, Rayo Vallecano’yu 5-2 yendiği karşılşamada Nou Camp’ta tam 75 bin 472 taraftar Katalanlar’ı takip etti.

Real Madrid taraftarı ise yine işbaşındaydı. Eflatun-Beyazlılar taraftarlar, takımlarını Levante karşısında 74 bin 779 kişiyle destekledi. Bu iki kulübün taraftar sayıları böylece bizim 9 maçın 2 katına çıkmış oldu.

Süper Lig

Almanya Bundesliga



İspanya La Liga



İngiltere Premier Lig