Teoman ERİŞ/ALANYA (Antalya), () - OMURİLİK felçlileri yararına 32 ülkenin 34 kentinde aynı anda düzenlenecek 'Wingsfor Life World Run' (Yaşam için kanatlar dünya koşusu) adlı koşunun Türkiye ayağı, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yapıldı.
Dünya genelinde eş zamanlı başlayan yarışın Türkiye ayağı, saat 13.00'te Rıhtım Meydanı’nda başladı. Dünya genelinde yaklaşık 150 bin kişinin katılımıyla yerel saatlere göre aynı anda başlayan dünya koşusunun Alanya-Antalya etabına, 42 ülkeden 2 bin 313 kişi katıldı. Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, dizi ve sinema oyuncusu Burcu Kara ve dağ koşucusu Ahmet Arslan da yarıştı. Yarışın startını ise Alanya Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak, Yarış Direktörü Salih Münir Yaraş ve Alanya Belediyesi Destek Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Saim Kanlı birlikte verdi.
EN SON YAKALANAN BİRİNCİ OLACAK
Yarış Direktörü Salih Münir Yaraş, omurilik felçlilerinin durumlarına dikkat çekmek için düzenlenen yarışa katılımın beklenenden çok daha yüksek olduğunu söyledi. Dünyada ilk kez aynı anda başlayan bir yarış yapıldığını belirten Yaraş, "Startı verdik ve sporcuların neticesini bekliyoruz. Sporcular yarışın ilk yarım saatinde serbest koştu. Sporcuların arkasından onları yakalamak için her saat hızı değişen 2 araç çıktı. Saatte 15 kilometre hızla hareket eden araçlar hızlarını kademeli olarak 16 ve 17 kilometreye çıkararak ilerleyecek. 3.5 saat sonra 48'inci kilometreye ulaşacaklar. Daha sonra 2 saat süresince 20 kilometre hızla ilerleyecekler. Parkurunda araca en son yakalanan kadın ve erkek sporcular Türkiye şampiyonu olacak" dedi.
Tüm dünyada aynı anda başlayan yarışta araca en son yakalanan sporcu ise dünya şampiyonu olacak.

TE(HA/SS) (FOTOĞRAFLI)