FC Kopenhag-Galatasaray maçı için güvenlik önlemleriyle ilgili hazırlıklarını tamamlayan Kopenhag polisi 'ya özel açıklamalarda bulunarak taraftara mesaj gönderdi. Özel Harekat Dairesi Başkanı Komiser Orye "Türk taraftar misafirimiz olacak, şehrimizin tadını çıkarsın, polisimiz nazik ve sıcak davranacak" dedi
Danimarka Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanı Komiser Henrik Orye 5 kasımda yapılacak FC Kopenhag-Galatasaray kaçı öncesinde aracılığı ile Türk taraftarlara anlamlı mesajlar gönderdi. Türkiye ve diğer Avrupa ülkelerinden gelecek taraftarları misafir edineceklerini belirten Henrik Orye, polisin mümkün olduğu kadar esnek ve anlayışlı olacağının altını çizdi. Makamında Hürriyet'e özel açıklamalarda bulunan Henrik Orye "taraftarlarınızın şehrimize gelip güzelliklerin tadını çıkarmalarını istiyoruz. Onları misafir edineceğiz. Bu kez maç Arsenal maçı gibi olmayacak. Galatasaray Kopenhag'a karşı oynayacak ve İngiliz seyircisi olmayacak. Yani önceden bir gerginlik söz konusu değil. Türk taraftarları sevgi ve dostluk ile karşılayıp şehrimizi tanımaları ve sevmelerini sağlamak istiyoruz. Polisimiz de aynı şekilde Türk taraftara karşı saygılı ve sıcak davranacak bu konuda kimsenin endişesi ve şüphesi olmasın"dedi.
TÜRK POLİSİNDAN YARDIM İSTENDİ
Türk polisinin Kopenhag'a davet edildiğini belirten Orye, "biz bu tür büyük maçlarda yabancı ülke polisini de Kopenhag'a davet ediyoruz. Bunun asıl amacı, şehrimize gelen taraftarın mentalitesini, kültürünü öğrenmek ve onlara karşı yanlış anlayışa yol açacak davranışlardan kaçınmak. Türk polisini de davet ettik. Karşılaşma büyük bir karşılaşma olacağı için tabi ki çok sayıda sivil ve resmi giyimli polis görev yapacak ama polisler öyle gözü rahatsız edecek vaziyette ortada olmayacaklar. Danimarka Emniyet teşkilatında çok sayıda Türk asıllı polis memuru var. Onları da merkeze çağırdık Maç sürecinde bize yardımcı olacaklar. Örneğin anons ve dil, birbirimizi anlama konusunda bize çok yararları olacağını sanıyoruz. Bazı taraftarlar daha önce arabalarında bayraklarla şehirde tur attılar, trafiği aksatıp kuralları çiğnediler ama onlara karşı hep anlayışlı olduk bu maçta da anlayışlı olacağız ama onlardan isteğimiz başkalarının haklarını ihlal etmesinler mümkün olduğu kadar kurallar çerçevesinde eğlenmeye, maçın tadını çıkarmaya çalışsınlar. Biz zaten onların sevinç gösterilerine hazırlıklıyız. Eğlenmek hakları"dedi.
TERÖR KONUSUNDA ÖNLEM ALDIK
Türkleri Twitter aracılığı ile bilgilendireceklerini belirten Komiser Orye "sadece kurallar konusunda değil, örneğin havanın nasıl olacağı trafik, hangi toplu taşıma araçlarıyla stada veya şehrin muhtelif bölgelerine gidilir, nereleri görmek ve gezme şansları var gibi bilgiler vereceğiz Ayrıca havaalanında rehberler bulunduracağız. Ülkemize dışarıdan gelenlere broşür vereceğiz.
Terör konusunda çok iyi güvenlik önlemleri aldık. Ben iki kez Türkiye'de bulundum. Türkiye terör saldırıları açısından riziko ülkesi. Bu nedenle Galatasaray kafilesi ve taraftar teröre karşı en iyi şekilde korunacaktır. Yani Türkler polisleri görünce sadece kendilerine müdahale için sanmasınlar, onları korumak için de çok sayıda polisimiz olacak. Kendilerini güvende hissetsinler. Son olarak Türk ve Türkçe konuşan taraftarlara söyleyeceğim şey Kopenhag'da kendilerini güvende hissetsinler, şehrimizin güzelliklerini görsünler tadını çıkarsınlar. Onlar bizim için çok değerli"dedi.