UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda bugün oynanacak Kopenhag - Galatasaray karşılaşması öncesi sıkı güvenlik önlemleri alan polis, Türk taraftarlara karşı dostluk örneği sergiledi.
Kopenhag belediye meydanını dolduran ve ünlü alışveriş caddesini sarı-kırmızıya çeviren taraftarlara broşürler dağıtan, birlikte hatıra resimleri çekilen Kopenhag polisi, taraftarlara şapkalarını giydirip, birlikte zafer işaretleri yaparak dostluk örneği sergiledi. Polis, belediye meydanında hatıra resmi çekilmek isteyen grupların da fotoğrafını çekti. Türkiye ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen Türk taraftarlar, Danimarka polisinin bu tutumunu hayranlıkla izlediklerini belirterek, "Umarız bir gün bizim polisimiz de aynı anlayış ve dostluk örneği sergiler" dedi.
Erken saatlerde stadyum önüne gelmeye başlayan Türk taraftarlar ise tel örgüleri ve demir korkulukları görünce, Türklerin olay çıkaran bir toplum olmadığını, bu kadar sıkı güvenlik önlemlerine gerek olmadığını söylediler. Türkiye'den gelen taraftarlar, Tivoli önünde ve belediye meydanında Danimarka'daki taraftarlarla birleşerek Galatasaray lehine sloganlar attılar.

üt (os/fg)