GALATASARAY'la Eşkişehirspor'un oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası final maçına ev sahibi olmaya hazıranan Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı'nın son bakım ve onarımları yapıldı.
Ziraat Türkiye Kupası final maçı, 7 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00'da Konya'da Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadında oynanacak. Yaklaşık 22 bin kişilik stadın biletlerinin tamamı satıldı. Biletlerden yaklaşık 9600'ünün Galatasaray'a, bir o kadar da Eskişehirsporlu taraftara ayrıldığını ve geri kalan bölümünün Şeref Tribünü olduğunu ifade eden Stat Müdürü Ahmet Eser, şunları söyledi:
''Maçı 200'ün üzerinde basın mensubu takip edecek. 1500'ü resmi olmak üzere yaklaşık 2000 kolluk kuvveti maçta görev yapacak. Kupa maçı için tribündeki kırk koltukların yerine yeni koltuklar monta edildi. Kupa töreni için Şeref Tribünü'ne ikinci bir merdiven yapıldı. Bunun dışında sahanında maça uygun olması için son bakımları yapıldı. Artık maç saatini bekliyoruz. Galatasaraylı futbolcular, daha önceki maçlarda ev sahibi takım olan Torku Konyaspor'un soyunma odasını kullanacak. Eskişehirsporlu futbolcular ise misafir takımın soyunma odasını kullanacak.''
ESKİŞEHİRSPOR GELDİ
Eskişehirspor kafilesi, Yüksek Hızlı Tren'le Konya'ya geldi. Galatasaray kafilesi ise yarın akşam saatlerinde kentte olacak. Galatasaray'ın maçtan önce ter atma antrenmanını konaklayacağı Rixos otelde, Eskişehirspor'da maçın oynanacağı statta yapacak.
Her iki takımın teknik direktörü ve oyuncuları yarın saat 19.00 da Dedeman Otel'de basın toplantısı düzenleyecek.
Eskişehirsporlu taraftarın maça geliş ve gidişlerinin rahatlıkla sağlanması için de Konya-Eskişehir arası Yüksek Hızlı Tren seferlerine ise 3 sefer daha eklenildiği açıklandı.

HD(İA/AÖ) FOTOĞRAF