KADINLAR Futbol 1'inci Ligi’nde normal sezonu lider tamamlayan Konak Belediyespor’un Gürcü forveti Tatiana Metveeva, ülkesinde 6 yıl erkek takımında forma giydiğini söyledi.
Futbola 11 yaşında başladığını ve o dönemde Gürcistan’da kadın ligi olmadığı için 17 yaşına kadar erkek takımında oynadığını belirten Tatiana, "Daha sonra kadın ligi kurulsa da ilgi görmedi. Ben de 2008’de Trabzonspor’a transfer oldum" diye konuştu.
Trabzon’da 3, ardından Ataşehir Belediyespor’da 2 yıl forma giydikten sonra devre arasında Konak’a transfer olan 23 yaşındaki Gürcü yıldız, Türkiye’de 96 maçta 72 gol attığını hatırlatarak, "Hedefim kariyerimi Avrupa’da sürdürmek. Ancak daha önce Konak Belediyespor’la kupayı kaldırıp, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde oynamak istiyorum. Önümüzde zorlu bir play off etabı var ancak ben şampiyon olacağımıza inanıyorum" dedi.
HAYALİ SİNEMA
Rus baba ile Gürcü anneden doğan Tatiana Metveeva, "Futbolcu olmasaydım sinema oyuncusu olmak isterdim" diyerek bu konuda girişimlerde bulunduğunu söyledi. Rusça ve Gürcücenin dışında Türkçeyi de çok iyi konuştuğunu belirten Tatiana, "Bu dillerin yanı sıra İngilizceyi de öğrenip, Türkiye ve Avrupa’da farklı sektörlerde kendimi göstermek istiyorum" dedi.

EA(YC/AÖ) FOTOĞRAF