ACIBADEM Erkekler Voleybol Ligi’nde düşmeme mücadelesi veren Konak Belediyespor’un 41 yaşındaki kaptanı Gökhan Öner, ilerleyen yaşına rağmen gençlere parmak ısırtıyor.
Yerli oyuncular arasında en skorer ikinci isim olan deneyimli smaçör, başarılarla dolu kariyerinin son demlerinde sergilediği performansla izleyenlere, "41 kere maşallah" dedirtiyor. Voleybol oynamayı çok sevdiğini dile getiren Kaptan Gökhan, "Sahada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum ama her şeyin bir zamanı var. Gençleri yetiştirip antrenörlük yapmanın vakti yaklaşıyor" dedi.
Geçen sezon 2'nci Lig’de şampiyonluk yaşayan takımın 1'inci Lig’de tutunması için terlerinin son damlasına kadar savaşacaklarını kaydeden usta oyuncu şöyle konuştu: "Uzun yıllardır İzmir’deyim ve bu kentte çok mutluyum. İzmir sporun pek çok dalında hak etiği yerde değil. Başarı için sponsorluk gerekiyor. Mali sorunlar yüzünden kadromuzda ayrılıklar yaşandı. 6-7 kişi antrenman yaptığımız günler oldu. Yine de teknik heyet ve arkadaşlarım sıkıntı çıkarmadan özverili davrandı. Ligde kalarak emeğimizin karşılığını almalıyız. Dayanışmayla savaşımızı sürdüreceğiz."
YORULMAK YASAK
Kendisiyle aynı yaştaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor'lu libero Barış Özdemir’le birlikte ligin en deneyimli iki oyuncusu olduklarını belirten Gökhan Öner, "Ben smaçör oynadığım için fiziksel açıdan Barış’a göre daha diri olmak zorundayım. Kendime çok iyi bakıyorum. Uyku ve yemek düzenime dikkat ediyorum. 5-6 yıldır sezon bitiminde 2 haftadan fazla ara vermiyorum. Haftada 3-4 gün halter çalışıyorum. Hiçbir zaman, "Yoruldum' demem. Gençlerle arayı kapatmak için sezon öncesi çalışmaya başlıyorum. Genç oyuncular gelişmeleri için iyi bir gözlemci olmalı."
17 yaşında milli forma
Basketbolla başlayan spor serüveninde 15 yaşında voleybola dümen kırıp SSK Spor’a transfer olan ve 17 yaşında milli takıma çağırılan Gökhan Öner, 17 yıl boyunca ay yıldızlı formayla 300’e yakın maç oynadı. Kaptanlık da yaptığı Arçelik’te toplam 12 yıl görev alan 41 yaşındaki oyuncu, Arkasspor’da Avrupa’da ve ligde kupa sevinci yaşadı. Halkbank, Emlak Bankası ve Fenerbahçe’de de oynayan tecrübeli smaçör 6 kez lig şampiyonluğu yaşadı. Gökhan Öner, plaj voleybolunda da önemli başarılara imza attı.
TAKIM ARKADAŞI ANTRENÖR OLDU
Konak Belediyespor Antrenörü Aykut Lale, aktif sporculuk döneminde milli takımda birlikte forma giydiği Gökhan Öner’e şimdi hocalık yapıyor. Farklı kulüplerde yıllarca birbirlerine rakip olan ikili, Konak Belediyespor çatısı altında antrenör-oyuncu olarak bir araya geldi. Gökhan’ın işine saygı duyan bir sporcu olduğunu belirten Lale, "O çok farklı bir voleybolcu. İşini çok seviyor. Tam bir profesyonel. Tüm birikimini ve gücünü takıma yansıtıyor" şeklinde konuştu.