UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi 1'inci Eleme Grubu'nda ev sahibi Letonya ekibi Rigas'ı 11-0 ardından da Belarus temsilcisi FC Minsk'i 2-1 yenerek liderliğini sürdüren Konak Belediyespor, son 32 için büyük avantaj elde etti.
Gözünü perşempe günü İsviçre temsilcisi FC Zürich Frauen ile oynayacağı son maça çeviren mavi beyazlılar, karşılaşmadan beraberlikle dahi ayrılsa gruptan çıkmayı garantileyecek. Türkiye ve İzmir'i en iyi şekilde temsil ettiklerini belirten teknik direktör Hüseyin Tavur, şöyle dedi:
"Rigas ve Minsk karşısında güzel futbolla sonuca gittik. Grup liderliğini garantilemek için FC Zurich maçında bize beraberlik de yetiyor ama kazanıp 3'te 3 yaparak istiyoruz. Geçen sezon devler arenasında son 16'ya kalarak büyük gurur yaşadık. Bunun daha iyisini yapmaya hazırız."
Bu arada UEFA'nın resmi internet sitesi de Konaklı kızların başarısına geniş yer ayırdı. Sitede, "Türkiye şampiyonu rehavette değil" başlığı ile yayınlanan haberde teknik direktör Hüseyin Tavur ile futbolcular Arzu ve Cansu'nun açıklamalarına yer verildi.

FOTOĞRAF