ACIBADEM Erkekler Voleybol Ligi'nde Arkasspor'la birlikte İzmir'i temsil eden 2 takımdan biri olan Konak Belediyespor, ekonomik sorunları, ilgisizlik ve sahipsizlik yüzünden ligden çekildi.
Yeni sezon öncesi tüm çabasına rağmen sponsor bulamayan yönetim, 30 bin TL olan katılım bedelini son tarih olan 1 Temmuz'a kadar Voleybol Federasyonu'na yatırmadığı için bir alt lige düşmüş kabul edildi. Mavi beyazlı ekibin 2'nci Lig'e de katılmayacağı ve sadece altyapıda faaliyet göstereceği öğrenildi.
Geçtiğimiz sezon ilk kez yer aldığı 1'inci Lig'de ekonomik sorunlar yüzünden lig devam ederken pek çok oyuncusuyla yollarını ayırmak zorunda kalan Konak Belediyespor, normal sezonu 9'uncu sırada bitirmesine rağmen, baraj maçlarını lider tamamlayarak lige tutunmayı başarmıştı. Ancak yeni sezon öncesi güçlü bir sponsor bulamayan yönetim, takımın yarışmacı haklarını devretmek için Tevfik Fikret Lisesi ve Buca Belediyespor'la görüşmüş, ancak 500 bin TL borç yüzünden anlaşma sağlanamamıştı.
FEDERASYON UYARMIŞTI
Türkiye Voleybol Federasyonu'nun resmi interet sitesinden yapılan duyuruda, "2014-15 sezonu için katılım bedeli dekontunu, taahütnamesini, yayın yetki belgesini, kulüp bilgi formunu, geçen sezondan kalan borçlarını yatırdığına dair dekontounu 1 Temmuz 2014 Salı günü mesasi bitimine kadar Federasyon'a ulaştırmamış olan kulüpler ligden çekilmiş olarak kabul edilerek kura çekimine ve dolayısıyla lige alınmayacaklardır" denilmişti.