UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde son 16’ya kalan Konak Belediyespor, 10 Kasım’da Avusturya temsilcisi SV Neulengbach’la oynayacağı ikinci tur ilk maçında İzmirlilerden destek istiyor.
Karşılaşmanın Ulu Önder Atatürk’ün ölüm yıldönümüne rastladığına dikkat çeken Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, "İzmirliler 10 Kasımda saat 9’u 5 geçe Ata’ya saygı, 13.00’te de Avrupa’da göğsümüzü kabartan kızlarımıza vefa gösterecek. Tüm İzmirlileri maç günü Alsancak Stadı’na bekliyoruz" dedi.
Ulu Önder’in "Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmesini sağlamaktır" sözünü hatırlatan Tartan "İzmir’in kızları Avrupa şampiyonluğuna koşuyor. Neulengbach’ı da eleyip çeyrek finalist olacağız" dedi. İlk maçı gol yemeden kazanıp, 14 Kasım’daki rövanş için avantaj sağlamak istediklerini söyleyen Teknik Direktör Hüseyin Tavur ise "İlk sınavda İzmirlilerden, rövanşta ise Avusturya’daki gurbetçilerden destek bekliyoruz" mesajını verdi.
FIRTINA GİBİ BAŞLADILAR
Konak Belediyespor, geçtiğimiz sezon şampiyon olarak tamamladığı Türkiye Kadınlar Futbol 1'inci Ligi’ndeki ilk maçında pazar günü Derince Belediyespor’u deplasmanda 4-1 yenerek sezona fırtına gibi başladı. Mavi beyazlı ekibin 10 Kasım’da İzmir’de Adana İdmanyurdu ile oynaması gereken müsabaka, Şampiyonlar ligi müsabakası nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. (YC/AÖ)